Hírek

Szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

2024. május 24., 15:20

Szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csütörtökön. A városvezetés és a klub elnöke sikeresen feloldották a kommunikációs problémákat. Nemény András polgármester ígéretet tett arra, hogy az SZKKA a Schaeffler Savaria Arénában játszhatja NB I-es meccseit, erről a jövő heti közgyűlés dönt.

Szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Egyetlen mérkőzésre van az SZKKA attól, hogy veretlenül nyerje meg az NB I/B-s pontvadászatot, de az már biztos, hogy feljut a csapat az élvonalba. Az egyesület közösségi oldalán adta hírül, hogy a következő szezonban a Sárvár Arénában játssza hazai mérkőzéseit, mert a szombathelyi városvezetéstől nem kapott választ az Aréna Savariával kapcsolatos kérdésre. A csarnok használatáról azonban a polgármester nem, csak a közgyűlés dönthet, május 30.-án. A fennálló kommunikációs gondok feloldása céljából a klub vezetősége ankétot szervezett a szurkolók képviselői, Nemény András polgármester és Kovács Előd kabinetvezető részvételével. A szurkolói kör képviselői kérdést szegeztek a városvezetésnek, hogy miért nem kapta meg az egyesület a megígért támogatást. Válaszában Nemény András kiemelte, hogy a kért és vállalt felügyelőbizottság egy önkormányzati taggal még nem állt fel. Ez az 55 millió forint átutalásának feltétele.

ATMO Nemény András - polgármester

Sokkal fokozottabban oda kell figyelni a közpénzt felhasználásra, csak úgy tudunk adni, hogyha lesz egy átvilágítás. azt megbeszéltük és meg is ígérte a Zoli, ezen nem volt vita, egy pillanatig sem. Az átvilágítás pedig ugyanolyan lesz, mint a Haladásnál volt korábban - amit a közgyűlés egyhangúlag - jobb és bal oldalról megszavazott, s azt mondtuk, hogy egy ilyen után nem kell megvárni az eredményét. Ők tesznek megállapításokat, szimplán gazdasági átvilágításról, nem jogi, nem sportszakmai, gazdasági átvilágításról van szó.

Második napirendi pontként az SZKKA következő szezonbeli szereplésének helyszíne került napirendre. A licence-kérelemben a Haladás Sportkomplexumot jelölték meg, ám a csarnok nem alkalmas NB I-es mérkőzések megtartására, így a kézilabda szövetség ezt nem fogadta el. A hiánypótlás szakaszában lépéskényszerbe került a klub, és a június 5-i határidő miatt mindenképpen biztosítékra volt szüksége, így született megállapodás a Sárvár Arénával.

ATMO Pődör Zoltán - ügyvezető, SZKKA

A sportért felelős alpolgármester kitett a egy Facebook-posztot, hogy majd tárgyalni fogják - ezt én nem tudom becsatolni. Ehhez vártunk Mi a polgármester úrtól egy hivatalos levelet, mert ez volt Én úgy gondolom egy normális kommunikáció a hivatalos ügyek elintézésére. Hogy kapunk mi egy hivatalos választ. Én ezt vártam, de Én teljes mértékben örülök, ha ezeket most le tudjuk tisztázni és ez bekerül a közgyűlés elé, viszont várni nem tudunk.

A május 30-i közgyűlés egyik napirendi pontja lesz az SZKKA kérése. Nemény András kiemelte, ha a testület elfogadja az előterjesztést, azonnal aláírja a dokumentumot, így ezt csatolhatja az egyesület a beadandó papírokhoz. Pozitív elbírálás esetén a város felajánlja a Schaeffler Aréna Savariát bérleti díj nélkül. Az ankéton a Savaria Blue White Lions szurkolói kör egy határozatot adott át a polgármesternek arról, hogy a felügyelőbizottság csak a felnőtt csapatot működtető társaságnál állítsanak fel, a közpénzt könyvvizsgáló ellenőrizze, továbbá a támogatásokat ne kössék egyéb feltételekhez. A rendezvény baráti kézfogással zárult. Elhangzott, hogy mindenkit szeretettel várnak a szombat délután 4 órakor kezdődő SZKKA-Orosháza mérkőzésre, majd az azt követő éremátadó és bajnokavató ceremóniára.