Hírek

Szórakozóhelyek ellenőrzése

2011. február 08., 19:20
Lezárult a szombathelyi szórakozóhelyek állapotfelmérése. A budapesti diszkótragédia másnapján már elrendelte a város polgármestere, hogy vizsgálják meg a hatóságok, betartják-e az üzemeltetők az előírásokat. Komolyabb hiányosságokat nem találtak, a feltárt problémák kijavítására rövid határidőt szabtak.
Szórakozóhelyek ellenőrzése

Puskás Tivadar polgármester személyesen is részt vett a mai ellenőrzésen. A 2200 embert befogadó Sportház volt az utolsó rendezvényhelyszín, ahol 6 hatóság együttesen vizsgálódott, hogy betartják-e az előírásokat. Így akarják megelőzni, hogy Szombathelyen a budapesti diszkótragédiához hasonló eset történhessen.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
"Egyáltalán olyan helyeken, ahol tömegrendezvények előfordulnak, milyen a biztonság, milyen szívvel engedheti el a szombathelyi szülők a gyereküket."

Egy hét alatt 29 szombathelyi szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrség, a fogyasztóvédelem, a népegészségügyi, építésügyi, kereskedelmi hatóság munkatársai, valamint a tűzoltók és a mentők.


Dr. Szele Györgyi  -igazgatási osztályvezető, Polgármesteri Hivatal, Szombathely
"Állapotfelmérő ellenőrzéseket végeztünk, amit nagyon jól fogadtak az üzemeltetők, és a tapasztalataink is jók."

Az igazgatási osztályvezető szerint csak kisebb hiányosságokat találtak, amelyeket gyorsan korrigálhatnak az üzemeltetők. A Sportházban pedig nem tapasztaltak szabályszegést.

Grünwald Stefánia - igazgató, AGORA

"A vizsgálat komoly hiányosságokat nem tudott feltárni. Ez az épület közel 50 éves, de beletettek mindent, ami biztonsági szempontból az akkori kor elvárásainak megfelelt, mi pedig folyamatosan karbantartjuk őket."

Az ellenőrzéssorozat folytatódik. Most már működés közben vizsgálják, azaz akár éjszaka is, hogy betartják-e az előírásokat a szórakozóhelyek üzemeltetői. Például azt is, hogy csak annyi vendéget engedtek-e be, amennyi hivatalosan a vendéglátó egység vagy rendezvényhelyszín befogadóképessége.