Hírek

Szomszédvári rangadót rendeztek a korosztályos futsal bajnokságban

2023. december 01., 11:25

Szomszédvári rangadót rendeztek a korosztályos futsal bajnokságban. Az U15-ös pontvadászatban a Haladás két csapatot is indított, mindkét gárda hazai pályán szerepelt és a Kőszeg és a Lukácsháza ellen. A látványos találkozókon hazai és vendég győzelem is született.

Szomszédvári rangadót rendeztek a korosztályos futsal bajnokságban

A Haladás VSE futsal szakosztálya mindig is a saját nevelésű játékosokra épített, ezért az utánpótlás-képzés kiemelt hangsúlyt kap a klubnál. Az élvonalban szereplő felnőtt gárda gerincét alkotó játékosok végigjárták a szamárlétrát a klubon belül, és mára többen közülük a válogatott mezt is magukra ölthették. A legutóbbi hétvégén a jövő nagy reménységei léptek pályára. Az U15-ös futsal bajnokságban két együttest is indított a Haladás, amelyek legutóbb a Lukácsháza és a Kőszeg hasonló korú fiataljaival csaptak össze.

Vidák Balázs - edző, Haladás VSE

Egyértelműen saját játékunkra fektetjük a hangsúlyt. Már minden csapatot láttam, azt gondolom, hogy mind a két csapatunknak van esélye az első háromhoz odaérni és szeretnénk a szezon végén is ott lenni. Bízunk benne, hogy ez így is lesz. Csak a saját játékunkra koncentrálunk és abból szeretnénk pontot, pontokat szerezni.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő. A Lukácsháza és a Haladás is a támadójátékot helyezte előtérbe, így sok helyzetet hozott a derbi. Döbör Barnabás, a vendégek csapatkapitánya bombagóljával lépéselőnybe került a Lukácsháza. Bár a szombathelyiek mindent megtettek az egyenlítésért, erejükből csak a szépítésre futotta. Végül a szomszédvári rangadót a Lukácsháza nyerte meg 3-2-re. A játéknap másik találkozóján több gól esett, és ott már nem kegyelmezett a Haladás. A Kőszeg elleni találkozót 5-2-re nyerték meg Vidák Balázs tanítványai. A tabella élén a Haladás "B" csapata áll, megelőzve a Kőszeg, a Lukácsháza valamint a Haladás A-jelű együttesét.