MNB - 2
MNB

Hírek

Szombaton Vasi El Clásico

2012. március 23., 15:26

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában vasi rangadót rendeznek az Aréna Savariában: az éllovas Falco-SZOVA KC Szombathely a negyedik helyen álló Fortress Lami-Véd Körmend gárdáját fogadja. A mérkőzés a SportKlub televízió élő közvetítése miatt 15 óra 45 perckor kezdődik.

Szombaton Vasi El Clásico

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt a Falco gárdája továbbra is tartja első helyét a tabellán. A hazai pályán eddig veretlen szombathelyiek  megyei riválisukat, a Körmend gárdáját fogadják szombaton. A két csapat őszi mérkőzését a Rába-partiak nyerték 105:86-ra, így aztán egyértelmű, hogy a sárga-feketéket fűti a visszavágás vágya.

Will tamás kosárlabdázó, Falco-SZOVA KC
Rám személy szerint az a teher, hogy ne kapjunk ki itthon, mert az egy nagyon szép sorozat, amit itthon produkáltunk. Hogy ha esetleg elbukjuk ezt a mérkőzést, utána még van két meccsünk, amit ha hozunk  nem lehet gond az első hellyel. Úgy hogy nem emiatt aggódom, de ez mégis csak egy megyei rangadó. Sőt inkább országos rangadó.

A két csapat őszi, körmendi mérkőzésén a Falco egy néhány perces rövidzárlat miatt szenvedett 19 pontos vereséget. A piros-feketék azon a derbin számolatlanul szórták a hárompontos kosarakat. Ennek megakadályozása lesz szombaton a szombathelyi játékosok egyik legfontosabb feladata. Bencze Tamás vezetőedző ismeri a siker receptjét is.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
Egy ilyen kiélezett meccsen, amit ilyen érdeklődés kísér, azt gondolom nagyon fontos, hogy egymásért tudjanak küzdeni a játékosok. Vetődni minden labdáért. Nekünk kell odaérni minden szabad labdáért először. Meg kell csinálnunk a kizárásokat és jól kell védekeznünk. A kettő-kettőket ki kell védekeznünk.

A szombati Falco-Körmend megyei rangadó a SportKlub televízió élő közvetítése miatt kissé szokatlan időpontban, 15 óra 45 perckor kezdődik. A mérkőzésre az óriási érdeklődés miatt a  rendezők és a biztonsági szervek is kiemelten készülnek.