Hírek

Szombaton estig gyűjtik a tanszereket a máltai szeretetszolgálat önkéntesei az Intersparban

2023. augusztus 24., 22:46

Szombaton estig gyűjtik a tanszereket a máltai szeretetszolgálat önkéntesei az Intersparban. Minőségi, új eszközöket, táskát, tolltartót, könyv- és füzetbekötőket várnak az adományozóktól, hogy könnyebbé tegyék a nehéz helyzetű gyerekek iskolakezdését. Egyre több rászoruló - olyan családok is, akik eddig felajánlásokkal segítették a karitatív szervezet munkáját.

Szombaton estig gyűjtik a tanszereket a máltai szeretetszolgálat önkéntesei az Intersparban

“Ahogy elképzeltem, olyan jó látni, ahogy a gyerekek örülnek neki.”

Tegnap óta segít a gyűjtésben a hét éves Réka. Édesanyjával együtt tanszeradományokat fogadnak a Körmendi úti hipermarketben. Azt mondja, fontos, hogy szép és jó dolgokat kapjanak az iskolások.

Domina Réka

“Másodikos leszek, ezért most elsőben még senki nem tudta, hogy milyet kéne venni, de szerintem is nagyon jó minőségűek voltak a füzetek, tolltartók meg az írószerek. - Te például milyen mintának örülnél egy tolltartón, táskán? - Hát virágosnak, pillangósnak, ilyesmiknek.”

Nem csökkent, de nem is emelkedett az adakozási kedv.

Domina-Tancsics Dóra - önkéntes, Magyar Máltai Szeretetszolgálat

“Fásult arccal, szomorúan, meggyötörve érkeznek a boltba, és az ember elmondja nekik azt a lehetőséget, hogy tudnak segíteni az embereknek, tudnak a gyerekeknek valamit vásárolni, olyanoknak, akiknek nincsen mit talán az iskolába elvinni, egy jó minőségű tolltartót, egy jó minőségű ceruzát, amivel ő is örömmel tanul, örömmel ír abba a füzetbe, amit kap, és azt látom, hogy jönnek ki a boltból, és mosollyal, lelkesedéssel, felfrissülve adják le azokat az adományokat, amelyeket bent megvásároltak.”

A Máltai Szeretetszolgálat háromszáz család közül választja ki a leginkább rászorulókat. Jól ismerik őket, tudják, kinek, mire van a legnagyobb szüksége. Nagyon sok füzetet, ceruzákat, toltartókat, vonalzókat kapnak az adománycsomagban.

“Bekötőt, talán abból egy kicsit többet is lehetne, mert ugye a tanszerekhez is, az iskolakönyvekhez is nagyszerűen működne, kaptunk egy kislánytól iskolatáskát, hozzá való tolltartóval.”

Az adakozók többnyire a közepes vagy annál rosszabb szociális helyzetű rétegből kerülnek ki, ők érzik igazán, mit jelent segíteni másoknak - mondta el a szolgálat vezetője.

Asbóth Mária - szombathelyi csoportvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat

“De nemcsak a régi szegényeink vannak, hanem a leszakadó családok, akik az utóbbi időben szegényedtek el, és hát olyanok is vannak ,akik nem nagyon járnak nagy plázákbe, inkább kisebb boltokba, mert nem tudják megvásárolni azt, ami a napi szükségleteiket kielégítené, látom, amikor kuporgatják, hogy öt liter tej, van egy csomó gyerek, meg három kiló kenyér, és a gyerek venne ezt, azt, amazt, de hát nem lehet.”

A tanévkezdés több tízezer forintba kerül a családoknak. Kétféle módon lehet adományozni: a hipermarketben személyesen, vagy az itt megvásárolható ajándékkártyával. Utóbbi összeg a Máltai Szeretetszolgálat országos számlájára megy. Szombat estig várják a jólelkű emberek adományát, amit majd kedden osztanak szét a rászorulóknak.