Hírek

Szombathelyre látogatott Joulupukki, az igazi finn Mikulás

2023. december 08., 13:58

Szombathelyre látogatott Joulupukki, az igazi finn Mikulás. Rengetegen várták őt csütörtökön délután a Fő téri adventi vásár nagyszínpada előtt. A Nagyszakállú azt üzente a szülőknek: legnagyobb áldás a gyermek, és ami fontos, nincs rossz gyerek, csak rossz napok. Számtalan fotó készült, a családok életre szóló élménnyel gazdagodtak.

Szombathelyre látogatott Joulupukki, az igazi finn Mikulás

Zsúfolásig megtelt a Fő tér tegnap késő délután, rengetegen voltak kíváncsiak Joulupukkira, az igazi finn Mikulásra. A szervezők lezárták a Kossuth utca egy részét, és kordonnal jelölték a színpadhoz vezető utat. Hosszú sorban várakoztak a gyerekek és szüleik, hogy találkozhassanak a nagyszakállúval. A látogatást több hetes előkészítő munka előzte meg.

Horváth Soma - alpolgármester

"Az adventi vásár egyik fő attrakciója, hogy az igazi finn Mikulás Szombathelyre látogat. Próbáltunk olyan légkört biztosítani, hogy biztonságos körülmények között minél több kisgyerek találkozhasson a Mikulással."

"Merry Christmas everybody!"

Joulupukki előbb a Városházára kopogtatott be, találkozott Nemény András polgármesterrel. Itt mondta el stábunknak a szombathelyi gyerekeknek szánt üzenetét is.

Joulupukki

"Sokszor és sokan mondják, hogy vannak rossz gyerekek. Ezt felejtsétek el! Nincs rossz gyerek, csak rossz napok."

Joulupukki a színpadon fogadta a gyerekeket, akik négyfős csoportokban mehettek oda hozzá, miközben hangulatos karácsonyi zene szólt. Sok-sok csillogó szemű kisfiú és kislány vette körül a Mikulást, rengeteg fotó készült a nagy találkozásokról. Így a hosszú várakozást sem bánta senki.

Szűcs Viktória

"Jó volt, kicsit izgultam, de ahogy leültem a Mikulás mellé, jó volt."

Volt, aki kívánt is a Mikulástól, mások egyszerűen a találkozás öröméért ültek le mellé.

Kapolcsi Lilla Fanni, Iszak Dániel

"Nekem mindenem megvan, én csak azt, hogy jó legyen a családom továbbra is. És te? Ugyanezt.

Joulupukki utoljára 2014-ben járt Szombathelyen. A covid-időszakban nem sok lehetősége volt személyesen felkeresni a gyerekeket, idén azonban ismét útra kelt. December elsején érkezett Magyarországra, a gyerekek legnagyobb örömére. A családoknak azt üzente a színpadról: ne feledkezzenek meg azokról sem, akik nem tudják családi körben megélni a karácsonyi csodát, majd mindenkinek boldog ünnepeket és új esztendőt kívánt. A gyerekek apró ajándékot, csokoládét kaptak a Joulupukkival való találkozás után. A rendezvény szervezői számítottak a nagy érdeklődésre, a helyszínt közterület-felügyelők, rendőrök, polgárőrök biztosították. Nem történt rendbontás, mindenki fegyelmezetten, a szabályokat betartva adta át magát az élménynek, hogy találkozhat az igazi Mikulással.