MNB
MNB - 2

Hírek

Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű Open versenysorozat

2022. augusztus 25., 17:08

A régió legjobb versenyzői gyűltek össze a Haladás Sportkomplexumban, ahol a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű Open versenysorozatának hatodik felvonását tartották. A nap végén duplán örülhetett Kámán Lehel, aki győzelmével az összetett versenyben is átvette a vezetést.

Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját rendezésű Open versenysorozat

Jó pár erőpróbát tartogatott a nyári versenyszezon a Szombathelyi Darts Club kötelékébe tartozó sportolók számára, ezért a vasi egyesület saját szervezésű és lebonyolítású Nyílt Open sorozatának hatodik állomását néhány - a végső sikerre is esélyes - résztvevő nélkül bonyolították le a Haladás Sportkomplexumban.

Csóka András - elnök, Szombathelyi Darts Club SE
- A Goldfisch Open újabb fordulóját bonyolítjuk a mai napon, szintén szép létszámmal jöttünk össze. Harminchárman vagyunk - két női versenyző fog indulni a mai versenyen, illetve egy 11 éves fiatalember is megjelent a mai nevezéses listán, úgyhogy szép számmal gyűltünk össze. A versenysorozatról annyit kell tudni, hogy ebben az évben még két forduló lesz is év végéig és Én azt gondolom, hogy bárkinek itt még esélye lehet itt, úgymond az utolsó három fordulóban pontot gyűjteni ahhoz, hogy megzavarja az élmezőnyt. Úgyhogy bátorítok is mindenkit, hogy lejöjjön ide hozzánk.

Az összetett pontversenyben az a Dobos Dávid állt az élen, aki Szolnokon indult egy korosztályos erőpróbán, így közvetlen riválisai nagy lehetőséget kaptak az előrelépésre, hiszen az open sorozat hatodik állomásának győztese ideális esetben a vezetést is átvehette. Erre a legnagyobb esélye a kiváló formában lévő Kámán Lehelnek volt, aki már a felnőtt válogatott keretének is tagja.

Kámán Lehel - játékos, Szombathelyi Darts Club SE
- Én készültem rendesen ugyanúgy, mint eddig. Otthoni edzések, lent a klubban edzettem és soha nem úgy jövök el, hogy nekem nyernem kell. Magamban játszom, konkrétan jól érezzem magamat. Meg azt mondom, hogy amit csinálok, az jó legyen.

A játéknap ezúttal a körmendi színekben induló Takács Zoltánnak és Kámán Lehelnek sikerült a legjobban, ők ketten jutottak a döntőbe is, amit 3-1-es hátrányból felállva fordított meg a Szombathelyi Darts Club versenyzője. Az első hely mellett Kámán Lehel annak is örülhetett a nap végén, hogy az összetett pontversenyben átvette a vezetést, a korábbi éllovas Dobos Dávid pedig visszacsúszott a harmadik helyre.