Hírek

Szombathelyen tartotta éves vándorgyűlését a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete

2011. augusztus 09., 14:42

Itt mutatta be az egyesület szombathelyi csoportja legújabb, Szent Márton tiszteletére készített emlékérméjét.

Szombathelyen tartotta éves vándorgyűlését a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete

Nemcsak Magyarországról, hanem külföldről is érkeztek gyűjtők a hétvégi találkozóra. Ritkaságok, értékes érmék, papírpénzek cseréltek gazdát, de kitüntetésekkel, jelvényekkel is találkozhattak a gyűjtők, látogatók. A magyar történelmet idézik például a II. világháború után kiadott egymilliárd mil-és billpengő. Ezek ma már több ezer forintot érnek, 1946-ban azonban egy tojást adtak értük - mesélték a gyűjtők. A hétvégi találkozón a szombathelyi éremgyűjtő csoport eddig kiadott  összes emlékérmet megtekinthették a kíváncsi szemlélők. Köztük a legújabb, Szent Márton tiszteletére készített érmet. Ennek a kiadása, régi vágya volt a szombathelyi csoportnak.

Pál József, titkár- szervező - MÉE Szombathelyi Csoportja
A rendezvény alatt megtekinthető volt valamennyi változata. Az éremről azt kell tudni, hogy a szegedi pénzverdében készült. Az előlap Lesenyei Márta, a hátlap Veres Gábor szobrászművész alkotása.

A Szent Márton tiszteletére készített érmet kis példányszámban, ezüst és bronz kivitelben adta ki a szombathelyi társaság. A rendezvényen bárki felbecsültethette a tulajdonában lévő régi érmeit, pénzeit.