Hírek

Szombathelyen rendezték a gyermek vízilabda bajnokság aktuális fordulójának rangadóját

2023. december 06., 16:06

Szombathelyen rendezték a gyermek vízilabda bajnokság aktuális fordulójának rangadóját: az Aligátorok ellenfele a kiváló erőkből álló Újbuda volt. A 13 találatot hozó összecsapáson sokáig vezettek a hazaiak, de a hajrát már a vendégek bírták jobban.

Szombathelyen rendezték a gyermek vízilabda bajnokság aktuális fordulójának rangadóját

Megtelt a szombathelyi vízilabda csarnok vasárnap délelőtt a korosztályos bajnokságok mérkőzésein. A gyerekek számára kiírt pontvadászat legutóbbi játéknapján igazi rangadóra került sor: az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület a Genesys OSC Újbuda csapatát fogadta. A ráúszást követően azonnal nekiesett ellenfelének az AVUS és hatékony védekezésének köszönhetően folyamatosan növelni tudta előnyét. Az első negyed végén 3-1-re vezettek a szombathelyiek, és a folytatásban is a házigazda akarata érvényesült. Sztojadinov Nikola vezetőedző jól forgatta játékosait is, a szünetben három gólos volt a vasi vezetés. A nagyszünet után viszont magára talált az Újbuda, ráadásul a játékvezetők ítéletei rendre a szombathelyieket sújtották: másfélszer több kiállítást kapott az AVUS, mint fővárosi ellenfele. Emberelőnyös helyzeteivel jól sáfárkodott az OSC, ami az utolsó negyedben bevitt góllal már a vezetést átvette. A sors iróniája, hogy a találkozón csak egyszer vezettek a vendégek, ami egyben a győzelmet is jelentette számukra. A lefújást követően érthetően csalódott volt a szombathelyiek két gólig jutó kapáshátsója.

Czibók Belián - játékos, AVUS

Összedőltünk fejben , nem volt meg a kellő koncentráció, nem tudtunk annyira figyelni. Ahogy az első félidőben sok blokk volt, úgy elmaradtak a blokkok. A kapus teljesítménye is kicsit gyengült.

Az összecsapást 7-6-ra nyerte meg az Újbuda, amely felzárkózott az AVUS mögé a tabella 10. helyére. A szombathelyiek a vereség ellenére megőrizték 9. helyüket a 11. fordulót követően. Sztojadinov Nikola együttese legközelebb a Pécs vendégeként száll medencébe.