Hírek

Szombathelyen régi hagyomány a városvezetők karácsonyi ajándékozó körútja

2023. december 13., 19:06

Szombathelyen régi hagyomány a városvezetők karácsonyi ajándékozó körútja. A polgármester és az alpolgármesterek a napokban több, mint negyven önkormányzati fenntartású intézményt keresnek fel, hogy átadják ünnepi csomagjaikat.

Szombathelyen régi hagyomány a városvezetők karácsonyi ajándékozó körútja

Óvodákat, bölcsődéket és a Paragvári utcai családok átmeneti otthonát látogatta meg Horváth Soma alpolgármester, hogy átadja az önkormányzat karácsonyi ajándékait. Idén a városvezetők negyvennégy helyszínen több mint 4 millió forint értékben osztják ki felajánlásaikat.

Horváth Soma - alpolgármester

“Az önkormányzat minden évben, minden év végén ajándékkal kedveskedik, illetve pénzügyi segítséget nyújt az önkormányzat óvodáinak, bölcsődéinek, családsegítő szolgálatának, nyugdíjas klubjainak, és ilyenkor polgármester úrral, alpolgármester társaimmal több képviselő-ajándékozó körútra indulunk. Én ma itt a Mocorgó Óvodában kezdtem, számomra ez az egyik legkedvesebb helyszín”

A Mocorgó Óvodában a Micimackó csoport zenés ünnepi műsorral várta a vendégeket.

“Ha-ha-ha havazik… - … hi-hi-hi jaj de jó”

Az óvoda hat darab papírszínházat kapott a várostól - minden csoport egyet-egyet.

Tóth Csabáné - intézményvezető, Mocorgó Óvoda

“Nagy örömet szolgált, hogy az a keret, amit kaptunk, az minden csoportnak biztosította a színházat, tehát a fa keretet és a hozzá tartozó meséket is. Nagyon szépen köszönjük a fenntartó részéről! És további izgalommal készülünk, amíg eljön tényleg a Karácsony, a beteljesedés időszaka, mert jövő héten lesz a csoportoknak a csoport-Karácsonya.”

Az ajándékozó körút az óvodával szomszédos Százszorszép Bölcsődében folytatódott. Az intézmény vezetője közös teázásra invitálta az alpolgármestert, aki átadta a város ajándékait.

Nagy Hajnalka - intézményvezető, Százszorszép Bölcsőde

“Nagyon szeretnénk megköszönni, hogy van ez a lehetőség, hogy évente a polgármesteri hivatal felajánlja ezt a bizonyos összeget. Ebből mi két dolgot vettünk, amit a dolgozók munkájának a megkönnyítésére használunk.”

A bölcsőde lombgyűjtőt és tálalókocsit kapott, idén erre volt szükség. Az intézmény kézműves karácsonyfadísszel hálálta meg az ajándékot.