MNB - 2
MNB

Hírek

Szombathelyen játszotta első felkészülési mérkőzését az U21-es magyar labdarúgó válogatott

2022. szeptember 27., 00:35

Gera Zoltán szövetségi kapitány megfiatalított keretébe négy korábbi Haladás játékos kapott meghívót, akik Bulgária és Litvánia ellen bizonyíthatnak.

Szombathelyen játszotta első felkészülési mérkőzését az U21-es magyar labdarúgó válogatott

Megkezdte a munkát az új szezonban az U21-es labdarúgó válogatott is. Az alaposan kicserélődött és megfiatalított kerettel már a jövő csapatát építi a Gera Zoltán vezette szakmai stáb. Bár a felkészülést a fővárosban, majd Sárváron folytatta a korosztályos együttes, csütörtöktől már a vasi megyeszékhelyen edzettek a játékosok. A felkészülés során Bulgáriával, majd kedden Litvániával méri össze tudását U21-es csapatunk. A keretben ezúttal nem kapott meghívót Haladás játékos, ugyanakkor négy olyan futballista is pályára léphet a két találkozón, akik ezer szállal kötődnek a vasi megyeszékhelyhez. A négy egykori szombathelyi labdarúgó közül az osztrák Sturm Graz játékosa is bizakodó a válogatott szereplését illetően.

Tóth Milán - válogatott labdarúgó, Magyarország U21
- Remélem először is, hogy nagyon sokan lesznek és a másik, hogy pályára is fogok tudni lépni. De nagyon jó érzés egyébként itt lenni megint. 

A Gera Zoltán vezette korosztályos válogatott tagjaként Hegyi Krisztián, Senkó Zsombor, Kállai Kevin és Tóth Milán kaphat lehetőséget a két barátságos mérkőzésen. A szövetségi kapitány már a közelgő selejtezőkre való hangolódás jegyében fiatalította a keretet.

Gera Zoltán - szövetségi kapitány, Magyarország U21
- Új korosztállyal kezdjük az új megmérettetést, ugye az elején nagyon fontos, hogy lefektessük az alapszabályokat, az elveket, mik alapján szeretnénk játszani - viselkedési elveket a csapaton belül. Ezeket sikerült kialakítani és azon van a fő hangsúly, hogy a játékosok elsajátítsák azokat a mozgásokat, amiket várunk tőlük, mind védekezésben, támadásban és az átmenetekben. Nagyon jól dolgoznak a srácok, mindenki csinálja a dolgát, elégedettek vagyunk velük. 

A Bulgária elleni felkészülési meccset követően kedden újabb találkozó vár a magyarokra, Kispesten Litvánia U21-es válogatottjával néznek farkasszemet.