Hírek

SZKKA sajtótájékoztató

2023. július 26., 18:00

Határokon átívelő együttműködés keretében utánpótlás kézilabda kupát rendez közösen a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, a szlovák Pozsony és Dunaszerdahely, valamint az osztrák Hypo (ejtsd: hüpo). Ezt sajtótájékoztatón jelentették be a klubok képviselői tegnap a Haladás Sportkomplexumban. Az esemény után a szombathelyi lányok lejátszották első felkészülési mérkőzésüket: tíz góllal győzték le a Hypo csapatát.

SZKKA sajtótájékoztató

Szeptemberben válnak véglegessé a közép-európai kézilabda utánpótlás torna, a Danube Handball Cup mérkőzéseinek időpontjai. A négy csapat utánpótlása számára rendezett nemzetközi megmérettetés remek tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít majd a fiatal tehetségeknek. 

Pődör Zoltán - ügyvezető-elnök - SZKKA
“Hosszútávon egyértelmű, hogy ez egy fejlődés lesz a gyerekek részére. Élményeket fognak kapni, mert ugye nem csak Szombathelyen, nem csak Magyarországon, hanem akár Bécsben vagy akár Pozsonyban vagy akár Dunaszerdahelyen is pályára tudnak lépni. Azt gondolom hogy nekünk ez a legfontosabb feladat, hogy a gyerekeknek minél több élményt tudjunk nyújtani ebben a bajnokságban, illetve minél több olyan csapattal játsszanak, akiktől tudunk akár tanulni is.”

Az SZKKA, a Hypo, a pozsonyi Bratislava és a Dunaszerdahely csapatainak szakvezetése már régóta baráti kapcsolatot ápol egymással. Ennek a gyümölcsöző együttműködésnek az eredménye a Duna Kupa elnevezésű utánpótlás torna. Havonta egy fordulót játszanak majd a csapatok. Az idény során hazai és idegenbeli környezetben is megmérkőznek egymással, a döntőt Pozsonyban rendezik.

Brunczvick Tünde - utánpótlás edző, HC DAC
“Már nagy lelkesedéssel várjuk, már a szülőknek említettük, hogy lesz ilyen lehetőség. Ez egy nemzetközi torna lesz, ami hosszútávú, és bízom benne, hogy hosszú távon is megmarad, úgyhogy több éven keresztül ezt fogjuk csinálni, és akár még több csapat is csatlakozhat majd ehhez a kupához.”

A mérkőzések menetrendjét az SZKKA felnőtt csapatkapitánya, Pődör Rebeka sorsolta ki. Röviddel utána már gólokat szórt a nyolcszoros Bajnokok Ligája győztes Hypo Niederösterreich kapujába, a szombathelyi kézilabda csapat első felkészülési mérkőzésén. Sokáig úgy tűnt, szoros végeredmény születhet az esti összecsapáson, ám az NB I/B-ben szereplő hazaiak a meccs végére teljesítményükkel igazolták: az első osztályba való feljutásról szőtt álmaik a mostani idényben akár reálisak is lehetnek. Dinamikus és pontos játékuknak köszönhetően 37-27-re nyertek neves ellenfelükkel szemben.