Hírek

Színházi előadás és feltörekvő zenekarok alkották a Kultúrházak Éjjel-Nappal programját

2022. szeptember 27., 17:04

Petőfi emlékezete, színházi előadás és feltörekvő zenekarok alkották a Kultúrházak Éjjel-Nappal programját szombaton az AGORA-ban. Az idei rendezvény elsősorban a fiataloknak szólt, és maguk a fellépők is az ifjúságot képviselték.

Színházi előadás és feltörekvő zenekarok alkották a Kultúrházak Éjjel-Nappal programját

2023-ban lesz Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója. Ez alkalomból a Kultúrházak Éjjel-nappal  a “FiatalON” programmal kezdődött, amelyben az első előadás a szlovákiai CSAVAR színházé volt - ők Petőfi “A helység kalapácsa” című darabjával készültek.


"A két kis pók szeme koppant. Hanem egyszerre szörnyű zaj riasztja az egyház temetői nyugalmát. Mi volt ez? Mondom, hogy zaj."

Ezután a fiatalok művészteraszán két zenekar mutatta meg magát. 

Elsőnek a 8 tagú Smalls zenélt, amely leginkább gyerekeknek szóló dalokat adott elő, utána pedig a Sunday Brunché volt a színpad. A fiatalok négy dalt hoztak el a közönségnek - jellemzően pop és rock stílusban.

Jelinek Mirtill, Grabarics Gergő, Grabarics Milán - Sunday Brunch
“Egy fél éve játszunk együtt. Egyelőre csak négy számunk van, de már kezdünk hozzárakni a produkcióhoz.”

A Sunday Brunch tagjait a család is támogatta a fellépés alatt. A nézőtérről szorítottak a sikerükért.

Jelinek Armand
“A testvérem basszusgitározik, és az  ő produkcióját néztem meg a zenekarával együtt.”

A Kultúrházak Éjjel-nappal egy régóta létező országos programsorozat, melyhez három éve csatlakozott az AGORA. Ilyenkor kinyitják a tereiket, és olyanokat is igyekeznek bevonzani, akik korábban nem látogattak még el ide. 

Kiss Andrea szervező, Agora MSH
"Egy pályázattal is találkoztunk, amelynek az volt a címe, hogy "Juniorok a kultúrházakban", ennek pedig az a lényege, hogy a fiatal szakemberek fogjanak össze az idősebbekkel, és találjanak ki olyan programokat, amik kifejezetten fiataloknak szól, úgyhogy mi most ezt a délutánt erre építettük fel."

“Holttestét olyanok is emlegették, akik ott sem voltak a csatában. Voltak, akik azt állították, hogy találkoztak az álruhás Petőfivel.”

A “FiatalON” programot Horváth Iza YouTuber zárta. Előadásában a Petőfi eltűnésével, halálával kapcsolatos összeesküvés-elméleteket ismerhették meg az érdeklődők. A beszélgetést Nemes Judit vezette. 


A Kultúrházak Éjjel-nappal programját a Mágikus Mintha akusztik koncertje zárta.