Hírek

Színház évadnyitás

2011. augusztus 30., 17:07

Kilenc bemutatót tart, 4000 bérletesre számít a 2011/2012-es szezonban a Weöres Sándor Színház. Ma tartotta az évad első társulati ülését a színház, ahol dr. Puskás Tivadar szombathely polgármestere is köszöntötte a művészeket és tagokat.

Színház évadnyitás

Polgármesterként és egyben a színház szenátusának tagjaként vett részt dr. Puskás Tivadar a most induló év első társulati ülésén, ahol megnyitotta az évadot.

Négy színésszel bővült a WS Színház társulata, Mercz Fruzsina, Zayzon Zsolt, Mertz Tibor és Fekete Linda személyében. A 2011/2012-es szezonra kilenc bérletes bemutatót tervez a színház. De emellett még számos programmal várják a közönséget. Október elsejént tartják például a színház születésnapját, amikor is a szenátus álltal alapított díjakat is átadják.

Dr. Kolbenheyer Ottó - a színház szenátusának tagja
A Weöres Sándor Színház díjáról van szó, ez egy újonnan alapított díj, amit a legjobb színész és az idézőjelbe tett legjobb mellékszereplő kapja. Ez egy bronz plakett, tudomásom szerint mert még én sem láttam, és eme plaketten kívül némi kp is jár, ami fokozza az élvezetet.

Mint azt Jordán Tamás, a színház igazgatója elmondta, nehéz év áll a társulat előtt, még annak ellenére is, hogy a közelmúltban tízmillió forintos támogatás érkezett a Honvédelmi Minisztériumon segítségével. Ezt az összeget azért kapta színház, mert a nettó jegyárbevétel 80%-ig gazdasági társaságok támogatását vehetik igénybe.

Jordán Tamás, igazgató, Weöres Sándor Színház
Hálásak vagyunk, hogy most átmeneti időszakban, mikor a nyári kiadások után és a szezonkezdési kiadásokhoz ez a 10 millió egy kicsit előbb érkezett meg, mint különben megérkezett volna, tehát mi nem állunk jobban csak ez a pénz nagyon jókor jött.

Az évad első előadása Schlanger András rendezésében  A peleskei nótárius - zenés bohózat lesz októberben.