Hírek

Színezett üvegből készítettek a Premontrei Gimnázium tanulói mozaikot

2024. június 12., 13:57

Színezett üvegből készítettek a Premontrei Gimnázium tanulói mozaikot, amit a Markusovszky Kórház Onkoradiológiai Osztályának adományoztak. Hancz Gábor Tamás atya, az iskola igazgatója áldó imádságot mondott az ajándékozási ünnepségen.

Színezett üvegből készítettek a Premontrei Gimnázium tanulói mozaikot

Hagyomány már, hogy a szombathelyi Premontrei Gimnázium minden tanévben egy diákok által készített mozaikot ajándékoz a Markusovszky Kórház részére. Ezúttal az Onkoradiológiai Osztály várótermébe került aranykeretes alkotás. Az iskola tanulói ünnepi műsort adtak az adományozás alkalmából.

“Míg élsz, magadat mindig adhatod. Adj szót, vigaszt, ha van, falatot, derűt, tudást, vagy békítő kezet!”

A Remény című képet a gimnázium 11. évfolyamos diákjai Dancs Jeanette művészet óráin készítették. 130 gyerek vett részt a munkában.

Dancs Jeanette - művészettanár, Premontrei Gimnázium

“Minden gyereknek a keze munkája ott van, sőt, bárki, aki oda betette a lábát a műhelybe, ott mindenkinek legalább egy szemet oda kellett rakni. Ez egy ilyen közös projekt, közösségi munkával elkészített projekt, amibe nagyon sok gyerek vesz részt, és a lényege az, hogy a gyerekek tudjanak ajándékot adni embertársaiknak, akiket nem is ismernek.”

Stánitz Éva, a kórház megbízott főigazgatója ajándékkal köszönte meg a gyerekek és az iskola fáradozását, Hancz Gábor Tamás atya, a gimnázium igazgatója pedig megáldotta az alkotást.

Hancz Gábor Tamás - igazgató, Premontrei Gimnázium

“Áldd meg ezt a diákjaink munkájával készült mozaik képet! Segíts, hogy mindazon betegek, akik e kép előtt elhaladnak és rátekintenek, erőt nyerhessenek! Ne hagyd őket magukra a betegség idején! Légy mellettük a gyógyulás és az üdvösség reményével!”

Az ünnepség végén a kórház kis agapéra invitálta az iskolából érkezett vendégeket.