MNB - 2
MNB

Hírek

Szimpátiafutásra csábította a vasi sportbarátokat a Szombathelyi Futóklub

2022. október 04., 21:41

A Spartathlonnal egyidőben szimpátiafutásra csábította a vasi sportbarátokat a Szombathelyi Futóklub. A görögországi erőpróba árnyékában közel száz amatőr kocogó rótta a kilométereket 36 órán keresztül a Csónakázó-tó partján.

Szimpátiafutásra csábította a vasi sportbarátokat a Szombathelyi Futóklub

Néhány éve egy baráti csoport közös kocogásából nőtte ki magát, és vált a vasi megyeszékhely meghatározó szabadidős sportegyesületévé a Szombathelyi Futóklub. A programok között edzések, versenyre való felkészülések és saját rendezésű erőpróbák is helyet kapnak. Legismertebb talán az éjszakai futás, amihez több százan csatlakoztak már kicsiktől az idősebbekig. Hétvégén rendezték Görögországban a világ egyik legismertebb és legnagyobb futóversenyét, a Spartathlont, amellyel egy időben szimpátia futást tartottak Szombathelyen.

Pátkai Attila - szervező, Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület
- Mivel a Spartathlonon 26 fős magyar csapat vesz részt. Ebből három szombathelyi: Horváth Péter, Bazsó Tibor illetve Szilágyi Gyula - ők versenyzőként vesznek részt a versenyen és hogy őket lelkileg egy kicsit támogassuk, hogy tudják, itthon is van mögöttük egy csapat. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy 36 órás váltófutást indítunk. Ez a 36 óra a Spartathlon 246 kilométeres távjának a szintideje és mi ugyanebben az időpontban - szimultán, velük együtt - az ottani rajt időpontjától kezdve a szintidő végéig váltófutást hirdettünk.

Péntek kora hajnalban a fél tucat kocogót a zord, esős, szeles időjárás sem tántorította el a testmozgástól. A felhíváshoz közel százan csatlakoztak, félóránként, óránként váltották egymást a Csónakázó tó körül. A Spartathlonon szigorú szintidőket kellett teljesíteni, ők szombat este Leonidasz király szobránál értek célba. A magyar különítmény és a Szombathelyt képviselő Bazsó Tibor megadott időre teljesítette a 246 kilométert. A szimpátia futás résztvevői is kitettek magukért, hiszen a másfél nap alatt mindig akadt kocogó a Csónakázó tó partján, és összesen 1409 kilométert tettek meg együtt a vasi sportbarátok.