Hírek

Sziget Fesztivál 2010

2010. június 09., 16:32
Augusztus 9-16 között a Sziget Fesztivál megakoncert-sorozattal, magyar és nemzetközi sztárokkal, és megannyi színes programmal vár minden Sziget rajongót.
Sziget Fesztivál 2010

A nulladik napi megakoncert sorozattal, benne a Reggae és Ska ünnepével, Cseh Tamás emlékkoncerttel és egy harmadik helyszínen pedig a magyar jazzélvonal és nemzetközi sztárok fúziójával. És természetesen a további öt napon kedvenc fesztiválunk megannyi programjával, mindösszesen augusztus 9-16 között.

Majd’ három órás Kispál búcsúkoncerttel indít az idei fesztivál a mínusz egyedik napon, azaz augusztus 9-én. A vendégek közt ott lesz Kiss Tibi, Líviusz, a Csík zenekar és meglepetés vendég is lesz, akik természetesen Kispál dallal készülnek.

A nulladik napon a Nagyszínpadra várják a hazai és nemzetközi reggae/ska élet sűrejét a Reggae és Ska Nagy Ünnepén, lesz egyebek mellett Skatalites, Wailers és UB40 koncert, míg a Világzenei nagyszínpadon a hazai világ- és rockzene élvonala tiszteleg Cseh Tamás emléke előtt egy majd’ öt órás koncerttel. Eddig nem ismert programpontja is napvilágra került a Sziget sajtótájékoztatóján: a magyar jazz zene élvonala a nemzetközi sztárokat invitált meg a Szigetre és játszanak együtt majd a nulladik napon az BJC-Amfiteátrum színpadán. A Magyar Jazz Szövetség és a Sziget közös rendezésében másodszor kerül megrendezésre a Magyar Jazz Napja a Sziget fesztivál 0. napján.

A Nagyszínpad mellett Világzenei Nagyszínpadon a legnagyobb nevek közt szerepel például az Orquesta Buena Vista Social Club® featuring Omara Portuondo, az Oi-Va-Voi, Tony Allen vagy a Shantel & Bucovina Club Orkestar. Az új csillagok közt Amparo Sanchez, 08001 vagy az elmúlt évek „Nagy Belga Bumm”-jának az egyik legátütőbb hangja a Jaune Toujours lép fel – mások mellett.

A tavaly bevezetett kedvezmények az idén is élnek: a csoportos diákjeggyel akár féláron is jöhetnek a Szigetre diákok, míg a későn beinduló bulizók este 11 órától féláron válthatnak majd napijegyet kedvenc fesztiválukra.

www.utazzitthon.hu