Hírek

Szezonális gyümölcsök és zöldségek sokasága várja a vásárlókat a Vásárcsarnokban

2024. június 06., 23:44

Sárgabarack, borsó, cseresznye, meggy, lecsónak való paradicsom és paprika - szezonális gyümölcsök és zöldségek sokasága várja a vásárlókat a Vásárcsarnokban. Mindenből szívesen válogatnak a vevők.

Szezonális gyümölcsök és zöldségek sokasága várja a vásárlókat a Vásárcsarnokban

Friss, zamatos gyümölcs és zöldségkínálat tárul elénk a Vásárcsarnokba lépve. Az eperszezonnak nemsokára vége, de már itt a cseresznye, a meggy, és a zsenge zöldborsó ideje. Idén korábban indult a sárgabarack szezon, most még fogyasztásra viszik, később majd lekvárnak is.

Nagy Károlyné

“Most már ez volt a 4. alkalom, hogy megnéztem, hogy mégis milyen árban vannak, hát az 1200 ftot úgy gondoltam, hogy azért talán egy fél kilót megengedhetek magamnak.”

Horváth Emil - árus

“A sárgabarack az megmondom őszintén olyan 1000 meg 1400 ft körül van, de amelyik 1400 ft, azok szép kajszibarackok, de még ez kora. Még ha valaki befőzni akar, akkor annak várni kell ezzel legalább egy 2-3 hetet, mert most jön be az igazi nyári idő, és amikor a fán be tud édesedni, abból lehet befőzni, mert a másik, amelyik most a fán van és eső volt, tele szívta magát vízzel, azt nem szabad, meg csak a kajszit szabad.”

A cseresznye kilója 1400 forint körül alakul, a meggy ára 1000 és 1600 forint között mozog. A lecsónak való paradicsom 800 ft-tól, a paprika pedig 1200 ft-tól elérhető. Ezekből is szívesen válogatnak már a vásárlók.

Takács Péterné

“Paprikát, paradicsomot veszek, meg nem tudom, valami gyümölcsöt majd, és igen, idén még nem ettünk lecsót, és pár paprika van otthon, úgyhogy azt szeretnék, meg jön a kisunokám és őneki veszek majd valami gyümölcsöt.”

A vásárlók nagy része drágának találja a mostani árakat.

Bárdos Ferencné

“Hát sajnos egy kicsit drágák, nyugdíjam se olyan sok, 23 éve már özvegy vagyok, de hát muszáj megvenni amit meg kell.”

Napok kérdése, és megjelenik a standokon a magyar dinnye is.