Hírek

Szerdán női kézilabda EB selejtező lesz Szombathelyen

2011. október 18., 19:28

Szerdán este 18 órakor Azerbajdzsán csapata ellen lép pályára a magyar női kézilabda-vállogatott az  Aréna Savariaban. A találkozót a 2012-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezőinek első fordulójában vívja a két együttes.

Szerdán női kézilabda EB selejtező lesz Szombathelyen

Az óriási csalódással végződött világbajnoki selejtezők után átalakított magyar női kézilabda-válogatott Szombathelyen mutatkozik be a nagyközönségnek. A gárda kispadján már az új szövetségi kapitány, a norvég Karl Erik Böhn ül majd segítőjével, Siti Beátával.

Siti Beáta szövetségi edző
Azt a célt tűzte ki Erik a stábnak és a játékosoknak, hogy kijussunk Hollandiába. Ez az egy cél van. Nyilvánvaló, hogy lépésről lépésre tudnunk kell, hogy hogyan juthatunk el a célunkig. Most ehhez, hogy kijussunk 2012-ben, teljesítenünk kell ezt a két meccset, ami ezen a héten le fog zajlani.

A magyar válogatott szerdán 18 órakor Azerbajdzsán ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot az Aréna Savariában. A kötelező győzelmet egy teljesen újjáalakított válogatott vívhatja ki, amely a remények szerint mentalitásban is más lesz, mint a korábbi volt.

Görbicz Anita kézilabdázó
Szerintem már most más. Más játékosok jöttek, azért kicserélődött a válogatott. Bízom benne, hogy innentől kezdve sikeresek leszünk. Úgy gondolom, hogy most valami új kezdődik  és remélem, hogy pozitívan jövünk ki belőle.

Karl Erik Böhn együttese a héten kétszer lép  majd pályára: szerdán Szombathelyen az azeriek, míg vasárnap Mogiljevben a fehéroroszok ellen.  Ahhoz, hogy reális esélyek maradjanak a hollandiai kvalifikációhoz, mindkét gárdát le kellene győzni.