Hírek

Szemét

2011. február 07., 16:23
Délután már rend volt, a reggeli órákban azonban szemétkupacok csúfították az Ezredév emlékparkot Szombathelyen. A zöldövezeti területet teleszórták üvegekkel, a műanyag kukákat pedig elégették. Az áldatlan állapotra a Gagarin utca környékén élő nyugdíjasok hívták fel a figyelmünket.
Szemét

Megissza az üveg tartalmát, aztán eldobja a műanyag üveget ez a férfi az Ezredév emlékparkban. A területen reggel még halmokban állt a szemét.

"A fedett uszodában is rendezvény volt. Négy országból voltak itt vízilabdázók. Az embernek lesül az arcáról a bőr, hogy mit gondolnak rólunk."

Az emlékparkban uralkodó áldatlan állapotra a környéken élő nyugdíjasok hívták fel a figyelmünket. Az idős emberek nyolcan, tízen minden nap összejárnak beszélgetni a parkba. Azt mondják, az év elején kezdődtek a problémák.

"Jönnek-mennek a hajléktalanok, leülnek a padra, akkor utána eldobják a flakont, a dolgukat össze-vissza végzik. A gyerekek, az óvodások meg jönnek ide jó időben."


Ezek a felvételek már délután készültek. A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. munkatársai napközben rendbe tették a területet, de a takarítás után is találtunk szemetet. A parkfenntartónál megtudtuk, a problémás helyekre gyakrabban járnak.