MNB
MNB - 2

Hírek

Szemetes a tavasz kezdete

2011. március 22., 16:44

A tavasszal együtt a szemetes város képe is megérkezett. A SZOVA és az új Parkfenntartó cég dogozói már megkezdték a város különböző pontjainak takarítását. De munkájukat ezekben a hetekben megnehezíti a lomtalanításból visszamaradó hulladék, melyet az erős szél messzire is elhordhat.


Szemetes a tavasz kezdete

A napokban a Csónakázó tó medrének és partjának tisztítását végzik a SZOVA dolgozói. A téli hónapok alatt lerakódott hordalékot és szemetet szedik össze a tó környékén. A szigeten még nem helyezték ki a hulladékgyűjtőket, pedig a jó idő miatt egyre többen járnak ide, így rövidesen szükség lesz a szemtesekre.

Kisörsi Ferenc - létesítményvezető, SZOVA Zrt.
"Kihelyezésre fognak hamarosan kerülni, azokat szándékosan tettük vagy szedtük be a tél folyamán. Az előző évek tapasztalatai alapján azok meg lettek rongálva, és nagyon nagy károkat okoztak sajnos a rongálók, de most, hogy a jó idő beköszön, ki fogjuk helyezni a hulladékgyűjtőket."

 

A Csónakázó tó és környéke tisztítántartásáért egyébként a város három szervezete is felel, így a cégek nem mindig egy időben végzik el a különböző feladatokat. A sziget parkjának rendbetétele péládul a parkfenntartó feladata, ezt a munkát a napokban kezdik el. A víztükör tisztítása a Vasi Horgászegyesülethez tartozik. A szigeten lévő csónakházat már a SZOVA működteti. Ez egyébként várhatóan húsvét környékén nyit majd ki.