Hírek

Szakmai fórumot tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Megyeházán

2024. június 05., 19:37

Szakmai fórumot tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Megyeházán. A jövő sportsikereinek záloga, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő létesítmények, a szakértő szakmai stáb és meglegyen a kellő anyagi biztonság - mondta el Schmidt Gábor helyettes államtitkár.

Szakmai fórumot tartott a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Megyeházán

"Sportoló Nemzet 2024" címmel országjárás indított a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelynek célja, hogy a lehető legtöbben megismerjék az elmúlt 14 év magyar sportsikereit. A Megyeháza dísztermében megjelent sportegyesületek, csapatok vezetőit, testnevelőket Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte. A bevezetőben elhangzott: Vas vármegye joggal lehet büszke, hiszen megannyi olimpiai, világ- és Európa-bajnokot adott hazánknak, csapatsportokban pedig meghatározó a Falco kosárlabda- vagy épp a Haladás futsal együttese. Az országjárás szombathelyi állomásának fő előadója Schmidt Gábor, sportigazgatási- és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár volt.

Schmidt Gábor - Sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár

Biztos van valami speciális érzelmi kötődés sport és magyarok között, hiszen azt, hogy egy ilyen kis ország, ilyen komoly évtizedes hagyományokra tekinthet vissza és ilyen kiváló eredményekeink vannak és itt is látszik az a 184 aranyérem, amelyeket az olimpián megszereztünk. Én azt hiszem, hogy ez mindent elmond és ebben az idézetben összefoglalva megjelenik és talán picit ezt szeretnénk most a következőkben kibontani és arról beszélni önöknek, hogy 2010 óta milyen fejlesztések történtek a magyar sportban...

A fórumon elhangzott, hogy az ország egyik ékköve a Haladás Sportkomplexum, erre kell építeni a jövő sikereit Szombathelyen. Az elmúlt 14 év eredményes programjai között említették az úszást népszerűsítését szolgáló kezdeményezést: 42 helyszínen több mint 40 ezer gyermek sajátíthatta el a vízbiztos úszás alapjait, ezt a létszámot szeretné a kormány 2028-ig 300 ezer főre növelni. A Tehetség Plusz Programnak köszönhetően 8 kiemelt szövetség 150 millió forintot kapott, de sikerrel fut a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra-fejlesztési program is. A Sportoló Nemzet Programmal és Sportoló Nemzet Klubbal a kiemelt és feltörekvő sportágakat több mint 130 milliárd forinttal támogatja a kormány. A fórumon Schmidt Gábor gratulált a szombathelyi eredményekhez, sok sikert kívánt a jövőre nézve, és gratulált a már olimpiai kvótás vasi sportolóknak, akik 2024 nyarán Párizsban küzdhetnek az érmekért.