MNB
MNB - 2

Hírek

Szabadidősport Nap

2021. szeptember 23., 21:05

Szombathely óvodásai, általános- és középiskolás diákjai, és minden sportolni vágyó lakos csatlakozhat a pénteki Diák-, és Szabadidősport Naphoz. A rendezvénynek a Fő tér ad helyet, ahol egész napos programok várják a testmozgás szerelmeseit.

 

Szabadidősport Nap

Ép testben, ép lélek - tartja a mondás és stílszerűen ez lehetne a jelszava az idei Városi Diák-, és Szabadidősport Napnak. A héten kezdődött általános és középiskolás megyei atlétikai döntők mellett a rendhagyó sportnapot is a Sport és Ifjúsági Iroda szervezi pénteken délelőtt fél 10-től a Fő téren. A több, mint 10 éves hagyományra visszatekintő rendezvény minden korosztályt megmozgat. A sportnap legfontosabb célja, hogy a fiatalok már kisgyerekkorban megszeressék a sportot, lássák, hogy a mozgás öröm. A rendezvényen tehát nem a győzelem a fontos.

Havasi Attila - szervező, Sport és Ifjúsági iroda
Egy nagyszabású versenyre, rendezvényre készülünk, amelynek azt a nevet adtuk, hogy Városi Diák-, és Szabadidősport Nap, amelyre várjuk a város lakosságát, egészen az óvodásoktól, tulajdonképpen a nyugdíjasokig. Az óvodásokkal, a kis korosztályokkal kezdünk fél tízkor és a korosztályok szerint haladva fölfele délutánig mennek a futamok.

A Fő téren egy 400 méteres futókört alakítanak ki a versenyzők számára, a nézőktől elzárva. Ugyanakkor egyetlen generáció sem marad ki a rendezvényből, hiszen a futószámok mellett egyéb kísérő programok színesítik a napot. A Savaria Táncsport Egyesület bemutatója mellett bárki teljesítheti a hivatalos Európai Diáksport Nap távját, ami 2021 méter lesz. A napot közösségi futás zárja, amelyhez a Szombathelyi Futóklub is csatlakozik.