Hírek

Szabad bérlet ajándékozására hív a Weöres Sándor Színház

2023. augusztus 30., 19:18

Szabad bérlet ajándékozására hív a Weöres Sándor Színház. A kezdeményezést a Jászai Mari-díjas színművésznő, Kiss Mari és Szenkovits Péter újságíró indította el. Célja, hogy azok is járhassanak előadásokra, akik anyagilag ezt nem tehetik meg, a gesztussal az ajándékozó a színházat is segíti.

Szabad bérlet ajándékozására hív a Weöres Sándor Színház

A növekvő infláció miatt sokan kerültek nehezebb anyagi helyzetbe, és nem engedhetik meg maguknak a színházba járást. Ezáltal a teátrumok nézőszáma csökkent, miközben az energiaárak is növekedtek. A bérletek ajándékozásával mindkét problémán segíthetnének. Az ajándékozás ötlete Kiss Mari, Jászai Mari-díjas színművésznőé és Szenkovits Péter újságíróé.

Kiss Mari - színművész

Azt gondoltam, hogy mindig vannak, mindenhol olyan emberek, akik szeretnek gesztusokat tenni, akik szeretnek örömet okozni, és azt gondoltam, ha a legszebb gesztus az lenne, ha az emberek egymást megajándékoznák valamivel, és mivel nekem a színház nagyon fontos, úgy éreztem, hogy az nem lenne rossz, ha bérlettel ajándékoznák meg, tehát akár figyelemfelhívás is lehet ez. Tehát lehet, hogy menne színházba bárki, de csak mégse indítja el ezt a lépést.

A felhívás azon cégek, intézményvezetők, magánemberek számára szól, akik anyagilag megtehetik a felajánlást. A kezdeményezéshez azonnal csatlakozott Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és Nemény András is.

Nemény András - polgármester

“Ezekben a nehezebb időkben még inkább felértékelődik a kultúra szerepe, és még fontosabb az, hogy az embereknek legyen kikapcsolódási lehetősége, ahol a hétköznapi világon túl látnak és éreznek mást is, és az én gondolkodási módomban ez nem függhet attól, hogy valakinek van pénze, vagy nincs, tehát, hogy nem jó, sőt kimondottan rossz, hogy csak azok engedhetik meg maguknak a kultúrát, a szórakozást, a színházat, akiknek anyagilag lehetősége van rá. Én azt gondolom, ebben az esetben jön be az, hogy akinek anyagilag van lehetősége rá, annak van egyfajta felelőssége is.”

Az ajándékozás lehet akár névtelen is, és többféle módja van. Lehet bérletet felajánlani magánszemélyeknek, intézményeknek, akár iskoláknak is.

Szabó Tibor - igazgató, Weöres Sándor Színház

“Nyilván ez lehet célzott támogatás, hogy maga a vásárló mondja meg, hogy kinek szánja, vagy ő maga adja át, vagy esetleg a színház juttatja el annak, akinek szánja, illetve ahogy az előbb is mondtam, maga a vásárló vásárol x számú bérletet, és akkor elviszi magával, és akkor eljuttatja valamilyen módon annak, akinek szánja.”

A szabad bérlettel 5, tetszőleges Weöres Sándor Színház-előadást lehet megtekinteni.