Hírek

Strandtenisz versenyt rendeztek a hétvégén Szombathelyen

2022. augusztus 03., 18:32

Az időjárás sem tudta elvenni a strandteniszezők kedvét, akik a hétvégén két napon keresztül hódolhattak versenykörülmények között kedvenc sportjuknak. A Haladás VSE tenisz szakosztályának rendezvényére még Gödöllőről is érkeztek sportolók.

 

Strandtenisz versenyt rendeztek a hétvégén Szombathelyen

A Magyar Tenisz Szövetségnek köszönhetően 2009 óta hazánk sport palettáján is megtalálható a strandtenisz, amely a nyári időszak egyik közkedvelt sportágának számít. Könnyen elsajátítható alapmozdulatai és szabályai miatt a vasi megyeszékhelyen is nagy népszerűségnek örvend. A tenisz, a strandröplabda és a tollaslabda elemeire épülő játék a kicsiket és a nagyokat egyaránt megmozgatja. A Haladás VSE tenisz szakosztályának szervezésében a hétvégén bárki csatlakozhatott, aki szerette volna próbára tenni tudását. Bár az első napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, az eső sem tudta távol tartani a férfi és a vegyes párosok tagjait. Az erősebbik nem képviselői között akadt olyan duó, amelynek tagjai Gödöllőről érkeztek, ez is jelezte, hogy mennyire népszerű sportágról van szó. Hasonlóan gondolkodtak a rendezvényt illetően a szervezők.

Szabó Hajnalka - szervező/szakosztályvezető, Haladás VSE
Hál' Isten nagyon sok család családi programnak tekinti, jönnek apák, anyák gyermekükkel, kipróbálják magukat, hiszen ez egy páros verseny és hát itt a strand, jöhetnek a kisgyerekek is. Közben tudnak a meccsek között a büfében egy fagyit enni, lubickolni a medencében. Tehát egy egész napos családi program ez.

Az első versenynapon az idősebbek bizonyítottak: a férfi, a női és a vegyes párosok. Vasárnap aztán a családoké volt a főszerep. Népszerű volt a családi kategória, ahol a szülő a gyermekével alkotott egy csapatot. A torna a gyerekek páros-mérkőzéseivel zárult.