Hírek

Sporttól a kultúráig - Hétvégi programok Szombathelyen

2010. március 05., 19:35
Aki az újra beköszöntött tél ellenére sem szeretne otthon maradni ezen a hétvégén, annak ajánlunk néhány ideális helyszínt, ahol elütheti az időt.
Sporttól a kultúráig - Hétvégi programok Szombathelyen

Péntek este 7 órakor kezdődik a Szombathelyi Haladás-Kaposvár NB I-es labdarúgó mérkőzés a Rohonci úton. A szombathelyieknek kell a pont, hiszen jelenleg a tabella 12. helyén állnak és a múlt héten nem sikerült a bravúr a Fradi ellen. A feladat ugyanakkor nem könnyű, hiszen a vendégek remek őszt tudnak maguk mögött és az előző fordulóban legyőzték a Honvédot, 1:0-ra.

A sportrajongóknak ajánljuk szombaton a Körmend-Falco rangadót. A meccs ugyan Körmenden lesz este 6 órától, de a Szombathelyi Televízió honlapján élőben nyomon követhetik az izgalmakban és fordulatokban valószínűleg gazdag Vas megyei kosármeccset. Nézzék szombaton este is a www.sztv.hu-t, kattintsanak az on-line adás ikonra és szurkoljanak kedvenc csapatuknak!

Ennyit a sportról és térjünk át kicsit a kulturális szekcióra. Ne feledjék, hogy a Weöres Sándor Színház előadásait az MMIK-ban láthatják. Így akinek jegye vagy bérlete van az Anconai szerelmesek című előadásra, az pénteken 19 órakor már ott láthatja a színház nagysikerű előadását.

Pénteken este 8 órától láthatjuk és hallhatjuk a Quimby Zenekart a Savaria Filmszínházban. A csapat országos körútra indult március elején, hogy a régi és új számokat sajátos színházi köntösbe öltöztetve lepjék meg a rajongókat. De másnap is érdemes ellátogatni a moziba, hiszen este 9-től az Ocho Macho zenél a színpadon. A szombathelyi zenekart bemutatni már nem, meghallgatni viszont mindenkinek kell, úgyhogy 9-től lehet tombolni az első és az utolsó sorokban is.

A Savaria Ifjúsági Centrum szombaton este Superbutt VS. Moog EFFOTT visszavágóval várja a keményebb zenei irányzat szerelmeseit. Fellépnek: Superbutt, The Moog, Bridge To Solace, Zaprozsec, Housebound (Franciaország).

Szombaton délután az MMIK konferenciatermében megtudhajtuk, mi a titka annak, hogy valaki 100 évig éljen. Dr. Eőry Ajándok tart előadást, aki 30 éve foglalkozik a hagyomános kínai orvoslással. Most egy olyan kínai professzorok által kifejlesztett módszert szeretne bemutatni városunkban, amely nemcsak egészségünk megőrzésére, hanem betegségeink legyőzésére is alkalmas.

Utolsó programunk helyszíneként egy bevásárlóközpontba invitáljuk Önöket: Örökbefogadó napot tart a Fekete István Állatvédő Egyesület, délután 2-től. Cicák és kutyusok várják szerető, új gazdijukat.

Program van tehát bőséggel. Jó válogatást és jó szórakozást mindenkinek!