Hírek

Sportszakmai napot tartottak a Savaria moziban

2021. november 22., 18:01

Az online tér után, idén ismét személyesen vehettek részt a sportszakmai napon, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológia Karának hallgatói. Az teljes napon át tartó programsorozat az olimpiai játékok köré épült. Az előadások mellett gyakorlati feladatokban is részt vehettek az érdeklődők.

 

Sportszakmai napot tartottak a Savaria moziban

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a sporttudományi intézet szakmai napját, amelyen szép számmal vettek részt a hallgatók. A rendezvény sikerének titka, hogy az adott témakörre épülő előadássorozat valamennyi szakágat érinti elméleti és gyakorlati szempontok szerint. Ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt a legutóbbi szakmai napot az online térbe kellett helyezni. A legutóbbi héten lebonyolított programsorozat bővelkedett érdekességekben. Tartottak kerekasztal beszélgetést, vetítettek dokumentumfilmet, ugyanakkor gyakorlati felkészültségüket is bizonyíthatták a sportszakos hallgatók, akik játékos, kreatív vetélkedőn versengtek egymással.

Ekler Judit intézetvezető, ELTE PPK, Sporttudományi Intézet
Ugye a sport szakmai nap tematikája mindig az, hogy kiválasztunk egy témát. Mindig adódik olyan téma, ami aktuálisnak tűnik vagy ami érinti a hallgatóinkat vagy Szombathelyt, tehát amit tényleg magunkénak érzünk és akkor ezt a témát körbejárjuk gyakorlati szempontból is, illetve előadókat hívunk, kerekasztal beszélgetéseket folytatunk, esetleg valamilyen filmes dokumentummal is segítjük még, hogy a mindenféle sportszakos hallgatónk minél több információt szerezzen az adott témáról.

Az idei év témája kézenfekvő volt: a szervezők az ötkarikás játékokat vették górcső alá. A tokiói olimpiát a tervezettnél egy évvel később, idén nyáron bonyolították le, ugyanakkor közeleg a 2022-es téli játékok is. Ennek megfelelően az ötkarikás játékok gazdasági mutatóitól egészen a sportolók felkészüléséig, sokféle témába bepillantást nyertek a hallgatók. Videóinterjún keresztül Gurisatti Gréta vízilabdázó válaszolt a diákok kérdéseire, akik a szombathelyi Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta élménybeszámolóját is meghallgatták.