Hírek

Soulfly is jön a VOLT-ra!

2010. május 18., 15:10
Max Cavalera a kilencvenes évek közepén lépett ki Brazília legsikeresebb metál szervezetéből, a Sepulturából, hogy saját útját járva küzdjön meg démonjaival. Idén a Soulfly is a Sopron vendége lesz.

Cavalerát nemcsak az nyomasztotta, hogy otthagyta a nyolcvanas évek egyik legütősebb metál bandáját, hanem mostohafiának és legjobb barátjának tragikus halálát is fel kellett dolgoznia. Egy igazi metál zenész számára a legjobb terápiás gyógymódot az jelentheti, ha az eddigi kőkemény zenei önkifejezésnél is durvább és energikusabb eszközökhöz nyúl a fájdalom enyhítésére.

A Sepultura egykori énekese, gitárosa és szövegírója kiválását követően ezért rögtön maga mellé szólította az ex-Thorn dobos Roy "Rata" Mayorgát, a Chico Science-t korábban erősítő Jackson Bandeira gitárost és a Sepultura egykori roaderét, Marcello D. Rapp-et, aki basszerosként erősítette Calavera Soulfly névre keresztelt új brigádját.

A Soulfly 1998-ban készítette el első lemezét, melyen olyan népszerű metál előadók csatlakoztak Max Cavalera keményzenei terepiájához, mint Chino Moreno a Deftonesból, Christian Olde Wolbers a Fear Factoryból, Benji Webbe a Skindredből vagy Fred Durst a Limp Bizkitből. A debütlemez megjelenését követően már-már az ős-Sepultura rajongók is jobban várták a Soulfly friss anyagait, mint kedvenc bandájuk kiadványait. Cavalera sem nekik, sem a Soulfly egyre népesebb rajongótáborának nem okozott csalódást a bemutatkozó albumot követő, nu metálos hatásokat hordozó Primitive és 3 albumokkal, de a Sepultura fanatikusok leginkább az ezeket váltó Prophecy és a Dark Ages miatt tisztelik igazán az őszenekarból kivált Cavalerát, aki ezeken az albumokon tért vissza death- és trash metálos gyökereihez.

A Soulfly vezére testvérével, a dobos Igor Cavaleráva, és az Ill Ninotól eligazolt Marc Rizzo szólógitárossal egy Cavalera Conspiracy néven futó projektben is kamatoztatta tehetségét, majd a két évvel ezelőtt kiadott Conquerrel tért vissza a Soulflyhoz. Idén nyáron a metál zene egyik legkreatívabb előadója a május végén megjelenő hetedik Soulfly albummal, az Omennel járja a világot, és a régióban csak a VOLT Fesztivál közönségének adja át a Soulfly lelkének mélyén lakozó romboló energiákat.


www.volt.hu