MNB
MNB - 2

Hírek

Sitkei Rockfesztivál

2010. augusztus 08., 15:32
Augusztus utolsó hétvégéjén ismét megrendezik a Sitkei Rockfesztivált. Idén kilenc zenekart láthat és hallhat a közönség. A bevételt a kápolna további felújítására fordítják.
Sitkei Rockfesztivál

2008-ban készültek ezek a felvételek a sitkei rockfesztiválon, itt éppen a Lord játszik. 1985-ben rendezték az első koncertet, a háttérben is látható kápolna felújításáért. Mára az ország egyik legelismertebb rockzenei találkozójává nőtte ki magát a rendezvény.

Balázs Fecó, zenész
"A zenének az az életérzés indíttatása, amit az én korosztályom, akik átélték, ezt közvetítjük. Erre nagyon fogékonyak a mai gyerekek. Előszeretettel fedezik fel ezeket a régi előadókat, hogy ezek olyan értelmes gondolatokat közvetítettek ezelőtt 30 évvel, ami mai is megállja a helyét."

Az elmúlt években a fesztiválnak köszönhetően, a kápolna kívül-belül teljesen megújult. Ám még bőven van tennivaló az épület körül.

Morgós István, polgármester, Sitke
"Az idei évben a kápolna belső felújítását szeretnénk folytatni. Ez alatt belső festést szeretnénk megoldani. És szeretnénk folytatni a stációs képek felújítását és a támfal felújítását."

Szavazás útján választották ki az idei fellépőket - mondták a szervezők a mai sajtótájékoztón. Többek között a Kormorán, a Lord, a Beatrice, Balázs Fecó és az Ossián játszik idén, emellett egy celldömölki és két sitkei együttes is színpadra lép. Tavaly közel 6 ezren váltottak jegyet, 10-15 millió forint gyűlt össze.

Kovács Ferenc, elnök , Sitkei Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület
"Nagyon nem számíthatunk állami támogatásokra, szponzorokra, mi csak saját magunkra és önerőnkre számíthatunk."

A fesztivál augusztus utolsó hétvégéjén délután 13 órakor kezdődik. A házigazda Nagy Feró, a Beatrice frontembere lesz.