Hírek

Siófokra látogatott a Szombathelyi Haladás

2022. augusztus 25., 16:23

A Szeged ellen elveszített hazai mérkőzést követően Siófokra látogatott a Szombathelyi Haladás. A Merkantil Bank Liga 5. fordulójának összecsapása sok helyzetet, három gólt és egy piros lapot is hozott.

Siófokra látogatott a Szombathelyi Haladás

Jól kezdte az őszi pontvadászatot a Szombathelyi Haladás, amely három fordulót követően veretlenül állt a tabella felső harmadában. A hazai, Szeged elleni botlás után Siófokon szeretett volna Németh Szabolcs együttese visszatalálni a győzelmi ösvényre. A vasi alakulat előtt adódott az első komolyabb helyzet: egy szabadrúgás kombinációt követően Hursán kis híján megszerezte a vezetést. Majd a Siófok támadói okoztak zavart a vasi védelemben, de a lövés elkerülte a kaput. A 17. percben büntetőhöz jutott a Haladás, azonban Lencse gyenge kísérletét kiütötte Hutvágner kapus. A második félidőben alaposan felpörögtek az események. Nikházi lövését hárította kezdésként Verpecz, majd válaszként a szombathelyiek megszerezték a vezetést. A 60. percben egy tetszetős baloldali támadást készített elő Bosnjak, beadását Molnár bólintotta kapura, amit Hutvágner kiütött, az ismétlés viszont már a kapu bal oldalában kötött ki. Sokáig nem örülhetett az a közel száz vasi szurkoló, aki ellátogatott a találkozóra, mert Eördögh fordult le védőjéről, majd estében kilőtte a hosszú sarkot. A 70. percben újabb pofont kaptak a szombathelyi játékosok, miután Németh Milán és Csató nem értették meg egymást. Utóbbi piros lapot érően buktatta Horváth Pétert, így a hátralévő időt emberhátrányban játszotta a Haladás. Nagy nyomás alá került a vendégek védelme, amely 5 perccel később Szakály lövésénél újra kapitulált. Bár az utolsó negyedórában mindent egy lapra feltéve próbált támadni a Németh Szabolcs együttese, ezúttal nem sikerült pontot szerezniük.

Németh Szabolcs - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
- Az első félidőben is megvoltak azok a lehetőségeink, amikből gólt tudtunk volna szerezni. A második félidőben a vezetésünk után uraltuk a mérkőzést, majd a 12. ember beleszólt a mérkőzésbe és azt már nem bírta el a csapatom. Viszont a kiállítás után nem adtuk fel annak a reményét, hogy ponttal távozzunk innen, mentünk előre, volt lehetőségünk, 1-2 alkalommal kecsegtető szitucáióban az ellenfél tizenhatosán belül. Nem sikerült megszereznünk az egyenlítést.

A Siófok a 2-1-es sikerének köszönhetően harmadik hazai találkozóját is megnyerte, míg a szombathelyi együttes zsinórban második mérkőzését veszítette el. Így a Haladás hét ponttal a középmezőnyből várhatja a folytatást. Vasárnap este a Soroksár lesz az ellenfél, a fél hatkor kezdődő találkozónak a Haladás Sportkomplexum ad otthont.