Hírek

Sikeres volt a Nyitra Utcai Általános Iskola tavaszi papírgyűjtő akciója

2022. szeptember 07., 21:41

A bevételből egy szerszámtárolót telepítettek az udvarra, ahol egyebek mellett a fűnyíró traktort is elhelyezhetik. A hónap végén kezdődő őszi ütemben már Zanaton is gyűjtik a papírt az iskolások, egy interaktív tábla beszerzése a cél.

Sikeres volt a Nyitra Utcai Általános Iskola tavaszi papírgyűjtő akciója

Ezt a kerti szerszámtárolót sikerült megvásárolni a tavaszi papírgyűjtésből származó összegből. Augusztus végén állították fel.

Az iskola apraja-nagyja megmozdult. Nem csak az intézményben, de a környékbeli utcákban is gyűjtötték az újságot, kartont, régi könyveket a Szülői Munkaközösség irányításával.

Mosonyi-Nagy Katalin - elnök, Nyitra iskola Szülői Munkaközössége
"Két konténert tettünk az iskola udvarára, és szórólapoztunk a környéken, ennek eredményeként a környékbeli lakosok összegyűjtötték nekünk a papírt. Szombaton délelőtt a gyerekek kis kullókkal összeszedték, ez jó buli szokott lenni a gyerekeknek."

Az udvar hátsó sarkában kapott helyet a tároló, ahol az udvarrendezéshez szükséges eszközöket és a fűnyíró traktort is tárolhatják. Az összerakást, a területrendezést és az alapozást a szülők végezték el, volt, aki markoló gépet, mások a szaktudásukat és szabadidejüket adták a közös munkához. Az iskola további 200 ezer forinttal egészítette ki a papírgyűjtésből származó bevételt, hogy megvalósulhasson a szerszámtároló.

Kalocsainé Magyar Éva - intézményvezető, Nyitra Utcai Általános Iskola
"200 ezer forint körül volt a bevétel, és az előző, más forrásból származó bevételből tudta a szülői közösség ezt megvalósítani."

A Nyitra évek óta ökoiskola, odafigyelnek a fenntarthatóságra, a gyerekek környezettudatos nevelésére. Szelektíven gyűjtik a hulladékot a mindennapokban, és ebbe a szemléletbe illeszkedik az évi kétszeri papírgyűjtés az újrahasznosítás jegyében. A következő alkalommal, szeptember 29-től október 1-jéig már egy nagyobb területen gyűjtik a papírt, Zanaton is lesz egy konténer. A céljuk az, hogy a bevételből egy interaktív táblát vásárolnak az egyik osztályterembe, így már mind a 13 osztálynak jut ilyen korszerű taneszköz, melynek értéke nagyjából félmillió forint.