Hírek

Sikeres helyi modellezők

2011. szeptember 30., 11:53

Kiváló szezont tudhatnak maguk mögött a szombathelyi repülőgép modellezők: mind a Savaria SE felnőtt versenyzői, mind pedig az Agora Gyermekek Háza ifjú sportolói érmekkel alaposan megrakodva tértek haza az országos bajnokságról.

Sikeres helyi modellezők

Idén Tapolca adott otthont a repülőgép modellezők legnagyobb honi erőfelmérőjének, a korosztályos-, valamint felnőtt országos bajnokságnak. A szombathelyi Agora Gyermekek Háza versenyzői kitűnően szerepeltek  a viadalon. A serdülők között egyéniben Pungor András aranyérmes lett és remekelt a Czvitkovics Norbert, Vízi Kristóf, Pungor András összetételű csapat is. Az ifiknél Martin Dániel szólóban nyert és Vízi Kristóffal, valamint Czvitkovics Péterrel triót alkotva is az első helyen végzett.

Pungor András versenyző, Agora Gyermekek Háza
A verseny az elején elég nehéz volt. Sok erős ellenfél volt. Az eleje kicsit szoros volt, de a második felében minden rendben volt és maximális időeredménnyel sikerült nyernem.

A felnőttek szabadon repülő kategóriájában a Savaria Modellező SE tagja, Németh László ötödik lett. Csapatban viszont Horváth Szabolccsal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Dr. Németh László versenyző, Savaria Modellező SE
Nem voltunk elégedettek a verseny után, mert éreztük, hogy ennél többre vagyunk képesek. De a szél mindenkinek egyformán fúj, az időjárás is mindenkinek egyforma. A verseny napján ennyire voltunk képesek. Sajnos mindkettőnknek volt egy elrontott startja.

A rádióirányítású modellekkel Pápán versenyeztek. Itt a nemzetközi kategóriában Szépfalvi Tamás ezüstérmes lett. A kezdők között Rákos Roland a második, Horváth Szabolcs a harmadik, míg Szépfalvi Olivér a negyedik helyen zárt.

Szépfalvi Tamás versenyző, Savaria Modellező SE
Én a nemzetközi mezőnyben versenyzem és a nemzetközi figurákat repülöm, ami gyakorlatilag nagyon nehéz  és nagyon pontos kivitelezést igényel. Így gyakorlatilag másodiknak lennei,  azt gondolom az is szinte egy első.

A szombathelyi modellezők az idei versenyévad lezárása után már a következő szezonra készülnek, amelynek egyik csúcspontja a hazai rendezésű versenyük lesz majd.