Hírek

"Sétáim" címmel nyílt meg Németh Dániel természetfotó-kiállítása

2023. október 18., 15:26

Sétáim címmel nyílt meg Németh Dániel természetfotó-kiállítása kedden délután az AGORA-ban. Az emeleti galériát hatalmas szarvasok, kölyökrókák, halászó medvék népesítik be. A fotós első alkalommal mutatja be munkáit a nagyközönségnek.

Sétáim címmel nyílt meg Németh Dániel természetfotó-kiállítása

Itt zsiványságot, itt tiszta ártatlanságot tükröz a rókaszemekben a fénykép. Ezekből most sokat mutat meg a természetfotós a látogatóknak. Sok érdeklődőt vonzott a megnyitó.

Rózsa Ágnes
“Én rendkívül szeretem a természetet, imádom az állatokat, főleg a vadvilágot, és ugye onnan elkezdtem ,és ez a kép engem teljesen megragadott, és ahogy így közelről néztem, szinte teljesen olyan, mintha a természetben érezném magam.”

Halászik ez a hatalmas medve, ezen a fotón életéért küzd a zsákmány. Rénszarvas figyel a hóban a téli képen. Itt pedig egy szelídebb pillanat látszik: kölyökrókák játszanak.

Németh Dániel - természetfotós
“Barátságos rókák voltak, akik megengedték azt is, hogy ilyen pillanatokat szinte kéznyújtásból, kéztartás távolságból megörökíthessenek, és teljesen elengedték magukat, kisrókák egyébként nagyon barátságosak, nem tudják még mi az ,hogy simabőrű.”

Azt mondja, néha leteszi a gépet, és egyszerűen csak megéli a pillanatot. Cserkelés a módszere, azaz lassan-lassan megszelídíti az állatokat, hogy elfogadják a közelségét. Most a róka a fő téma, ezt az almot szinte ő nevelte fel: a vállára másztak, része lett az életüknek.

Taba Krisztián - gyárigazgató, APTIV
“Az egyik mottónk, hogy zöldebbé tegyük az egész Világot, én úgy gondolom, hogy ha ezekkel a képekkel 10, 15, vag akár 30 ember közül kedvet kap ahhoz, hogy tegyen egy sétát az erdeinkben, akkor már nyertünk ezzel a dologgal, és ezzel az üggyel!”

Előbb jött az állatok szeretete, aztán a fényképezőgép. A kisautók helyett a természetfilmek, és az állafigurákból épített szafarik töltötték be a fiatal tehetség gyermekkorát. A közösségi oldalakon DjangoWild néven ismerik őt.

Németh Dániel - természetfotós
“Megvettem az első gépet, és végignéztem, ahogy egy mókus egy varjúval verekszik egy fán, és a mókusról sikerült egy olyan képet készítenem, ami tök megfogott, valójában így indult. Akkor indult el bennem egy olyan dolog, hogy ezt ki kéne taposni, utánajárni, természetesen abszolút autodidakta módon ,mert seggem nincs ahhoz, hogy egy suliba beüljek, úgyhogy azóta még rendületlenül járom az erdőt.”

A Sétáim című tárlat az Agora nyitva tartási idejében ingyenesen látogatható november 5-ig.