MNB - 2
MNB

Hírek

Savaria Nyár

2010. június 10., 17:20
Hétvégén a 45. Savaria Nemzetközi Táncversennyel megkezdődik a Savaria Nyár programsorozata. Egészen szeptember 12-ig gazdag programkínálattal készülnek a szervezők. Újdonság, hogy idén először Szombathelyen is megrendezik a Magyar Dal Napját. A programokról csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Savaria Nyár

A Belmondo zenekar három tagja dallal nyitotta meg a mai sajtótájékoztatót. A Savaria Nyár első mozzanata a hétvégi Savaria Táncverseny lesz, amelyre rekordszámú nevezés érkezett: összesen 139 pár méreti meg magát. Június 16-án pedig a Bloomsday idén is az ír kultúrából ad ízelítőt. A Szentivánéji Vigasságok június 19-én a Csónakázó-tó köré várja a szombathelyieket, a nagyszínpadot ezúttal az emlékműnél állítják fel. Zenélnek a szimfonikusok, lesz szabadtéri filmvetítés, látványos repülőshow, óriásmáglya és tűzijáték.

Az AGORA Fesztiválon zenél majd a Belmondo, koncertezik az Első Emelet és Péterfy Bori. Idén is lesz Tér-Film-Zene Fesztivál olyan filmsikerekkel, mint az Alkonyat, a Kaméleon vagy a Valami Amerika 2.

Szombathely most először vesz részt a Magyar Dal napja mozgalomban. A Presser Gábor ötlete alapján 2008-ban indult kezdeményezés célja a hazai könnyűzene régi rangjának visszaállítása.

Czutor Zoltán - a szervezőbizottság tagja
"Remélhetőleg sikerül a magyar zenét olyan szintre hozni, amilyen a 70-es években volt, akkor nagyon közel állt a világszínvonalhoz."

Szeptember 12-én fellép többek között az Ocho Macho, a Voler Mouche a Heaven Street Seven, de a közönség is megcsillogtathatja énektudását: minden résztvevő városban egyéni stílusban hangzik majd el a "Mindenki másképp csinálja" című LGT-sláger.