Hírek

Sárváron is járt a Coop Rally

2021. szeptember 09., 19:21

Nyugat-Magyarország 6 meghatározó gyártó és forgalmazó központját, valamint a magyar tulajdonú üzletlánc két tagvállalatát látogatták meg két nap alatt a Coop Rally versenyzői, a megyében egy helyen, Sárváron jártak. A 15. alkalommal megrendezett szakmai program a magyar élelmiszer-feldolgozás legfontosabb seregszemléje. A látványos versennyel a hazai termékek fogyasztásának fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

Sárváron is járt a Coop Rally

Sárváron százéves hagyománya van a szárnyashús feldolgozásnak. A gyár a térség jelentős foglalkoztatója. Az itt készült termékeket országszerte jól ismerik, a virslifogyasztás 10 %-át innen elégítik ki. A vállalat tavaly év elején 100 %-ban magyar tulajdonba került. Nem véletlen, hogy a magyar termékek népszerűsítését célul kitűző Coop Rally egyik állomása éppen itt volt.

Rédei István – igazgatósági tag, CO-OP Hungary Zrt.
„Immár másfél évtizede az a fő célunk, hogy a kiváló magyar termékekről minél többet mondjunk el a fogyasztóknak. Látogassuk meg azokat a partnereket, akik ezeket előállítják, és legyen kötetlen beszélgetésre is lehetőségünk velük, ami a hétköznapokban nem feltétlenül adatik meg, de hozzájárul a fejlődéshez. Jó szállító-kereskedő kapcsolat kialakítását is éppúgy fontosnak tartom, mint azt, hogy a minőségi magyar termékek kerüljenek oda a polcainkra.”

A negyedik generációs élelmiszeripari családi vállalkozás az elmúlt másfél évben jelentős fejlesztéseket hajtott végre.

Bárány László – vezérigazgató, Sága Foods Zrt.
„Célunk ezekkel a fejlesztésekkel, hogy egy hatékonyabban működő és még magasabb minőségű, az új kor kihívásainak jobban megfelelő technológiát rakjunk össze. aminek végső soron a fogyasztók lesznek a legnagyobb haszonélvezői.”

A megye kormánymegbízottja kiemelte, az egészség meghatározó eleme, hogy milyen élelmiszert fogyasztunk. Azzal, hogy hazait vásárolunk, a magyar termelőket, így az ország gazdaságát segítjük.

Erdős Norbert - élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár
„A magyar dolgozók által magyar alapanyagból készült élelmiszeripari termék, aki megvásárolja, aki tesz érte, a kereskedelmi lánc is magyar adóforintot fizet, ezzel a magyar gazdaságot erősíti, de nem utolsósorban a minőséget is hadd hozzam fel, az élelmiszerbiztonságot is hadd hozzam fel. A magyar élelmiszerbiztonság az egyik legerősebb Európában.”

A világjárvány még inkább ráirányította a figyelmet arra, az ellátás biztonsága szempontjából kiemelt fontosságú, hogy a magyar gyártók megfelelő mennyiségben és minőségben tudják ellátni a fogyasztókat.

A jubileumi rally versenyzőinek Sárváron az egyik meghatározó termékkel összefüggő ügyességi feladatot is teljesíteniük kellett. Az idei mezőny több mint száz autóból állt. Vecsés, Bábolna, Beled és Sárvár után Badacsonytomajba indult a konvoj. A rally második napján Kaposvár, Csípőtelek és Szekszárd magyar élelmiszeripari vállalkozásait járták be.