Hírek

Sajtóbeszélgetésnek adott otthont az idén 30. születésnapját ünneplő Végállomás Klub

2024. január 29., 16:32

Sajtóbeszélgetésnek adott otthont az idén 30. születésnapját ünneplő Végállomás Klub pénteken. Vas vármegye koncertszervezői vitatták meg a helyi könnyűzene és a vidéki klubok helyzetét, a kisebb fesztiválok nehézségeit. A résztvevők küldetése, hogy segítsék a környékbeli zenekarokat, formációkat, ezért két tehetségkutatót is meghirdetnek idén.

Sajtóbeszélgetésnek adott otthont az idén 30. születésnapját ünneplő Végállomás Klub

Tóth Bíborka és Doma Bence frissen alakult duója nyitotta meg a vármegye legismertebb koncert-szervezőinek nyilvános beszélgetését a régió könnyűzenei helyzetéről és az idei tehetségkutató rendezvényekről. Az esemény házigazdája, a L.É.T. Szombathelyért Egyesület 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy a Szombathely-környéki zenei és kulturális életet összefogja, a tehetségeknek segítséget nyújtson.

Hufnagel Szabolcs - elnök, L.É.T. Szombathelyért Egyesület

“Évente 20-30 olyan koncertet tudunk csinálni, ahol a szombathelyi és környékbeli zenekarok meg tudják magukat mutatni, akár úgy is, tényleg, hogy egy nagyobb, híresebb zenekar előtt, vagy akár úgy, hogy összeállnak hárman-négyen, és csinálnak itt egy önálló koncertet, amire elhívják a családot, rokonokat, osztálytársakat, barátokat, és akkor van abból egy ilyen teljesen jó hangulatú happening és megismerik a zenekarokat.”

Az egyesület másik helyszíne egy Thököly utcai klub, ahol elsősorban nyáron kapnak lehetőséget a feltörekvő zenekarok. Februártól már lehet nevezni az idei Átjáró - Öröm a zene tehetségkutatóra - a jelentkezőktől három dalt várnak előzetesen.

Prieger Szabolcs - zenész, szervező

“A Végállomás Klubban most már évek óta van Öröm a Zene tehetségkutató verseny, ami idén április 21.-én kerül majd megrendezésre, ahol minden, a régióban magában kedvet érző zenekar jelentkezését várjuk, hogy itt megméresse magát április 21.-én, és bekerülhessen esetleg az országos döntőbe”

Körmenden lesz még tehetségkutató: az Alterába Fesztivál ezúttal elmarad, helyette július 19.-én és 20.-án mutatkozhatnak be az amatőr zenei formációk.

Hegedűs László - szervező, Alterába Fesztivál

“Nem is gondoltam volna, már most két zenekar jelentkezett - csak február elsejétől lehet majd jelentkezni erre a programra… itt be kell szállni a zenekaroknak, le is írtuk tényszerűen egy jelentkezési lapra, aki már jelentkezett, hogy miért van ez.”

A körmendi rendezvény programját workshopok és kerekasztal-beszélgetések színesítik majd. Műfaji kötöttség sem a szombathelyi, sem a körmendi megmérettetésen nem lesz.