Hírek

Rubint Rékával, valamint Katus Attila irányításával sportolhattak a hétvégi Fitt-mix résztvevői

2024. február 20., 19:29

Mások mellett Rubint Rékával, valamint a világ- és Európa-bajnok Katus Attila irányításával sportolhattak a hétvégi Fitt-mix résztvevői. Az Ébredj Szombathely! programsorozat újabb állomásán az egészséges táplálkozást népszerűsítették, emellett fittness és relaxációs órákra invitálták a sportkedvelőket.

Rubint Rékával, valamint Katus Attila irányításával sportolhattak a hétvégi Fitt-mix résztvevői

Tavaly ősszel sikerrel debütált a Fitt Mix Szombathelyen, nem volt kérdés a folytatás. A legutóbbi hétvégén ismét a fitness szerelmeseit várták a sportházba. Az Ébredj Szombathely részeként meghirdetett rendezvényre a teljesen kezdőktől kezdve a profi sportolókig mindenkit vártak a szervezők.

Nemény András - polgármester

Hiszünk benne, hogy Szombathelyen nemcsak sportot nézni jó, hanem sportolni is. Van rá igény és a FITT-mix pont az a sport, ahol nagyon sokan tudnak egyszerre jelen lenni, jól érezni magukat és egyébként a testüket is fejleszteni, ezáltal a saját egészségüket, a családjuk is példát lát benne és azt hiszem az egész város is példát lát benne. Hát ezért jó...

A közös bemelegítést követően országosan ismert személyi edzők és egykori aerobik versenyzők tartottak órákat a zsúfolásig telt helyszíneken. A végig jó hangulatban zajló sportrendezvény nemcsak a lelkes amatőröknek volt kiemelten fontos, hanem profi sportolóknak is.

Katus Attila - személyi edző, világ-, és Európa-bajnok aerobik sportoló

Az az igazság, hogy számomra az élet az maga a mozgás. S az az ember, aki mozgás nélkül próbálja élni az életét az valahogy úgy érzem, hogy az élet - ház nem tudok szépen fogalmazni - nem veszi fel az életnek a ritmusát, hiszen mindennek van egy ritmusa. Ahogy a szív dobog, a levegőt vesszük és bizony a mozgás adja a keringésünknek a kétharmadát. Tehát a szívünk az összekringésnek az egyharmadáért felelős, a nyirokkeringés, a vénás visszaáramlás az testmozgással izom pumpával tud megtörténni. Tehát egy szervezet nem tud jól működni, ha nem mozgatjuk.

A sportos napon az egészséges táplálkozásról, a tudatos mozgásról és a relaxációról is többet megtudhattak a résztvevők. A szervezők célja, hogy a jövőben több férfi is kedvet kapjon és csatlakozzon a Fitt-MIX programhoz.