Hírek

Roncsderbi a Szabadidő Központban

2022. június 20., 21:18

Ragyogó napsütés, benzingőz, porfelhő és különleges futamok várták a nézőket az AUTO-CRASH Szombathely SE szervezésében megvalósult roncsderbi, amelynek ezúttal is a Homok úti Szabadidő Központ adott otthont.

 

Roncsderbi a Szabadidő Központban

Hosszú szünet után ismét roncsderbinek adott otthont a vasi megyeszékhely. A koronavírus-járvány miatt sokáig kérdéses volt az idei lebonyolítási rendszer, végül áprilisban elstartolt a Dunántúli Regionális Roncsderbi és Amatőr Autó-cross versenysorozat, amely legutóbb Szombathelyen, a Homok úti Szabadidő központ pályáján folytatódott. Az időjárásnak köszönhetően ezúttal is megtelt a nézők számára fenntartott domboldal, ahol különböző kísérőprogramok színesítették a kínálatot. A versenysorozat negyedik állomása rekordközeli részvételt hozott az érdeklődők legnagyobb örömére.

Pintér Endre - szervező, AUTO-CRASH Szombathely Sportegyesület
Különösen itt a széria kis kategória - itt 18 autó állt rajthoz. Természetesen maximum 16 autót állíthatnánk fel, de akkor kettő menne külön. Na most akkor úgy csináltuk, hogy időmérési szisztéma szerint páros időt mentek és páratlant - az ketté van szedve. Mennek A - B döntőt, s majd aztán aki az első hat mindegyikből, az jut tovább a C-be és abból kerül ki igazából a napi összesítésnek az eredménye. Tehát igazából egy nagyon eseménydús futamot fognak látni, mert itt tényleg azt mondhatom, hogy minden őrült részt vesz, aki az autósportnak ezt az ágát műveli.

A rendezvényen 75 autó indult, ugyanakkor előfordult, hogy egy kocsival 2-3 versenyző is startvonalhoz állt. A nap végére így több, mint százan bizonyíthattak a körpályán. A szombathelyi egyesület kiváló kapcsolatot ápol több osztrák klubbal, akik szintén részt vettek a szombathelyi futamon. A pihenésre ugyanakkor nem lesz sok ideje a versenyzőknek, akik a 11 állomásos versenysorozat újabb helyszínén, Sümegen bizonyíthatnak a hétvégén.