Hírek

Rengeteg újdonság várja a látogatókat az idei adventi vásárban

2023. november 27., 16:52

Mikuláskuckó, kisvasút, led-fal, játékok, zenei produkciók és gasztronómiai élmények: rengeteg újdonság várja a látogatókat az idei adventi vásárban a Fő téren. Az ünnepváró forgatag péntek délután nyílt meg hivatalosan.

Rengeteg újdonság várja a látogatókat az idei adventi vásárban

Szívesen töltik idejüket a szombathelyiek az adventi vásárban. Szeretteik társaságában itt hangolódhatnak a közelgő karácsonyi ünnepekre.

Erdős Gabriella

“Így minél több mindent felfedezni, megnézni, meg jó érzés összetalálkozni még azokkal is, akikkel esetleg régebben, már nagyon régóta, hónapok, évek óta nem találkoztunk.”

Busz László

“Amikor úgy volt, hogy a családdal jöttünk ki, akkor az óriáskerék az tetszett ugye az előző évnél amikor volt, meg nekem a karácsonyi hangulat mindig megvan.”

Selmeczi-Ráncsik Rebeka

“Forraltborozásokkal, kis gesztenyézés, meg kis angyalkázás, hogyha meglátunk a családtagoknak valamit, akkor kis aprósággal kedveskedünk nekik.”

A vásárnyitót péntek délután tartották. A szervezők célja az volt, hogy olyan helyet alakítsanak ki a szombathelyiek számára, ahol egy kicsit megállhatnak a nagy karácsonyi sietség közepette.

Nemény András - polgármester

“Mi azt gondoltuk, és azt tűztük ki valójában célul, hogy legyen egy hely, ahova mindenki eljöhet, betérhet, ahol valójában meg tudunk merítkezni, talán egy kicsit mondhatjuk úgy is, hogy egyfajta oázis, vagy olyan kút, ahol ezeket a bizonyos szavakat, a hitet, a reményt, a szeretetet, meg fogjuk tudni kapni, és ha ezt megkapjuk és megéljük, akkor egy másik úton, egy belső úton is el tudunk indulni, ami az igazi megérkezést jelenti. Ehhez azért kellenek jó feltételek, és mi azt gondoltuk, hogy Szombathelyen a lehető legjobb feltételeket teremtjük, meg, hogy mindenkire gondolunk, akire csak lehet.”

Mikulásházat rendeztek be a Fő téren, ahova nemsokára ellátogat az igazi finn mikulás, Joulupukki is. A hangulatos kuckóban elhelyeztek egy ládát, ahova a gyerekek bedobhatják a télapónak szánt leveleiket. Új fényfüzért húztak a vásár fölé, a legkisebbek délutánonként mesét nézhetnek egy nagy led-falon. Két színpadot népesítenek be a fellépők.

Prieger Szabolcs - kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor

“Két színpadunk van idén, két zenei színpad, egy nagyszínpad, egy kisszínpad. Van kettő játszóterünk és ezen kívül is van -nevezzük úgy- egy szabadpályás kisvonatunk, amin a fő tér és a berzsenyi tér között utazhatnak az érdeklődők, és közel 50 kereskedő, vendéglátós árulja a portrékáját, úgyhogy azt gondolom, hogy igazán sok újdonság van.”

A hagyományos kínálat mellett idén olyan ételeket is meg lehet itt kóstolni, amilyenekkel eddig még nem találkozhattak a szombathelyiek a vásárban. Az árak a tavalyiakhoz hasonlóan alakulnak, nincs jelentős drágulás.