Hírek

Rendőrök segítik az iskolakezdést

2022. szeptember 02., 17:02

Rendőrök, polgárőrök, közterület-felügyelők segítették a forgalmat az iskolák körül a reggeli tanévkezdés miatti tumultusban. A Paragvári-iskola körül lezártak három parkolót is azok számára, akik első osztályos gyermeküket kísérték.

Rendőrök segítik az iskolakezdést

Búcsúznak a szülők a gyermekeiktől a Neumann János Általános Iskola előtt, a rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők pedig vigyáznak arra, hogy ne történjen baleset a gyalogátkelőhelyeknél a reggeli forgalomban, amely szeptember elsején a szokásosnál is nagyobb.

Bercse László r.őrnagy, ov., Közlekedésrendészeti Osztály, Szombathelyi RK
"Per pillanat Szombathely területén 8 helyszínen vagyunk jelen, mindenhol kettő fővel a rendőrség részéről, illetőleg a közterület-felügyelet és a polgárőrség is besegít."

A Paragvári-iskola környékén három parkolót lezártak, hogy azok a szülők, akik elsős gyermeküket kísérik, ingyenesen tudjanak várakozni.

Ágoston Sándor, irodavezető, Szombathelyi Közterület-felügyelet
"Lényegében az elmúlt éveknek elég sok tapasztalata van, hogy az iskolák környékén ilyenkor milyen kaotikus helyzetek alakulnak ki, és teljesen új ötletként merült fel, hogy három beugró parkolót itt a NAV székház mögött lezárunk, és ez azt a célt szolgálja, hogy a kisiskolások, akik most kezdik az első évet az iskolában, ők a szülőkkel ide tudjanak jönni biztonságosan."

Ebben a tanévben is folytatódnak a rendőrség gyermek-és ifjúságvédelmi programjai: az OviZsaru foglalkozásain a legkisebbek vesznek részt, a DADA program az alsó és felsőtagozatosoknak szól, az EllenSZER és a LeSZERellek foglalkozásai a középiskolásokat segítik.

Némethné Zsigó Zita r.alezredes, Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, VMRFK
"Ezeken az órákon hasznos tanácsokkal, és olyan ismeretekkel ismerkedhetnek a középiskolás diákok, amelyekkel a bűnözés, az áldozattá válás, a szerhasználattal kapcsolatosan erősítjük az ő biztonságukat, és védjük őket az áldozattá válástól.”

A rendőrök, a polgárőrök és a közterület-felügyelők nemcsak a hónap első napján, de szeptemberben minden tanítási napon segítik az iskolák körül a zavartalan közlekedést. Jelenlétükre a reggeli órákban, illetve az oktatás befejezése után lehet számítani a gyalogátkelőhelyeknél.