Hírek

Rendhagyó vállalkozói fórumot szervezett a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

2023. november 16., 21:18

Nyolc részes, rendhagyó vállalkozói fórumot szervezett a Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a gazdaság szereplői részére. A sorozat utolsó állomása szerdán Szombathely volt. Áttekintették a vállalkozásokat érintő problémákat, nehézségeket, valamint a kamara, és az önkormányzatok által kínált lehetőségeket is megvitatták.

Rendhagyó vállalkozói fórumot szervezett a Vas Vármegyei Kereskedelmi és  Iparkamara

Együtt könnyebb mottóval szervezték meg a vállalkozói fórumot szerdán az AGORA-ban.

Molnár Tibor - vállalkozó

“Azért fontos énnekem, hogy tulajdonképpen a változásokat, a szabálymódosításokat, a vállalkozással kapcsolatok észrevészteleket megismerjük, azért fontos a részvétel.”

A Vas Vármegyei Iparkamara 8 városban tartott regionális vállalkozói fórumot az önkormányzatok közreműködésével. A program a vármegye gazdasági szereplőit szólította meg, Szombathely volt az utolsó állomása.

Cseri József - alelnök, Vas Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

“A megye 13 járását, 8 városban a vállalkozók összehívásával jártuk végig avval a szándékkal, hogy egyrészt ismertessük a kamara részéről elérhető szolgáltatások széles körét, másik oldalát illetően pedig szeretnénk a vállalkozók helyzetét feltérképezni pont avval a szándékkal, hogy megvizsgáljuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésére az üzleti tevékenységük és eredményességük javításához, megvizsgáljuk azt, hogy lokálisan a helyi önkormányzatokkal való kapcsolatban milyen lehetőségek, milyen tartalékok rejlenek, és valóban a szándék és a cél az, hogy a vállalkozók érezzék a kamara támogató hozzáállását.”

A fórum interaktív párbeszédre épült, ahol áttekintették a helyi vállalkozások működését befolyásoló kihívásokat, mint a munkaerőhiány, az alultőkésítettség és a magas közterhek. Elhangzott az is, hogy a vállalkozók megbecsültsége Magyarországon még mindig nem az elvárt szinten áll. A résztvevők elmondhatták véleményüket, feltehették kérdéseiket, és megismerkedhettek az iparkamara és az önkormányzatok által kínált lehetőségekkel.