Hírek

Rendhagyó rendezvényt bonyolít le a következő hetekben az ELTE Savaria Egyetemi Központ

2023. október 09., 16:47

“Egy hónap az egészségért” címmel rendhagyó rendezvényt bonyolít le a következő hetekben az ELTE Savaria Egyetemi Központ, amely a Sporttudományi Intézet kezdeményezésére csatlakozik a nemzetközi egészségmegőrző- és fejlesztő programhoz. A felsőoktatási intézmény oktatói elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítenek.

Rendhagyó rendezvényt bonyolít le a következő hetekben az ELTE Savaria Egyetemi Központ

A korábbi években többször rendezett az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Sporttudományi Intézet sportnapot, amelynek középpontjában az egészséges életmód állt. Idén egy teljes hónapot építettek fel a szervezők erre a tematikára, így az október a nemzetközi trendhez hasonlóan az egészség jegyében telik majd.

Lenkai Nóra - rektori biztos, ELTE-SEK

A kollégáim úgy gondolták, hogy mi is csatlakozzunk ehhez a nemzetközi programhoz. Azt gondolták ki a pedagógiai-pszichológiai intézet oktatói, hogy októberben - a kollégáknak - itt a Savaria egyetem összes kollégájának különböző egészséggel kapcsolatos programokat fognak kínálni.

Valamennyi program legfontosabb üzenete a testi-lelki egészség megóvása lesz. Előadásokat és tréningeket szerveznek, különböző szűréseken is részt vehetnek az oktatók a laborokban. A fizikai aktivitás szintén kiemelten szerepel a kínálatban: az érdeklődők a tai chi, a tollaslabda vagy épp a pickleball alapjaival ismerkedhetnek.

Bíróné Ilics Katalin - egyetemi adjunktus, ELTE-PPK Sporttudományi Intézet

Arra gondoltunk, hogy ezek az egy napos programok kevesek ahhoz, hogy valakiben elindítsunk akár egy életmód váltást,akár az első lépést megtegye. Talán ez a rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy ezt megtudjuk tenni és tudjuk támogatni a kollégáink egészségmegőrzéshez és egészségfejlesztéshez való viszonyát.

A program nyitórendezvényén Szigethy Mónika irányításával gerinctornán vehettek részt az oktatók. Ez volt a kedvcsináló, a héten pedig további programokkal folytatódik az egészség hónapja a szombathelyi kampuszon. A rendezvény közös táncesttel zárul, ahol értékes nyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között.