Hírek

Remekeltek a Controll SE kick-bokszosai a Felnőtt és Master Class Magyar Bajnoki Döntőn

2021. szeptember 16., 16:03

A szombathelyi különítmény hat magyar bajnoki aranyat és hét válogatott címet szereztek. A győztesek kvalifikálták magukat az októberi világbajnokságra is.

 

Remekeltek a Controll SE kick-bokszosai a Felnőtt és Master Class Magyar Bajnoki Döntőn

Hazai környezetben, de zárt kapuk mögött rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a 2021. évi Kick-Box Light-contact; Kick-Light Felnőtt és Master Class Magyar Bajnoki Döntőt, amelynek lebonyolításáért a Controll SE vállalt kezességet. Dancsó "Kicsi" Zoltánék azonban nemcsak szervezőként, hanem a tatamin is kitűnőre vizsgáztak. Valamennyi "controllos" versenyző dobogós helyen végzett - közte hat bajnoki aranyéremmel gyarapodott az egyesület vitrinje, ráadásul heten válogatott kvótát szereztek. Ezzel valamennyien kvalifikálták magukat a közelgő világbajnokságra is. Dancsó Zoltán bizakodó.

Dancsó Zoltán - edző/versenyző, Controll SE
Igazából most még lesz egy nagyon komoly verseny a világbajnokság előtt, szeptember 17-19-ig tart a budapesti világkupa. Jelen pillanatban 3010 nevezés és 1800 sportoló jelezte részvételét. Tulajdonképpen a Pintér Bálintnak és Szmolek Emánuelnek 16-20 fős mezőnyben kell majd magát próbára tennie, hol az orosz és az amerikai versenyzőtől és a balkáni csoportokból kifolyólag minden nemzet ott lesz. Kemény lesz, úgyhogy minden kisebb eredménynek ugyanúgy fogunk örülni. Egy rendes, európa-bajnoki, világbajnokságnak megfelelő világkupa lesz. Bízunk benne, hogy jól fognak szerepelni a srácok.

A budapesti világkupa fordulót követően október elején rendezik az utánpótlás magyar bajnokságot. Majd közvetlen ezután útra kel a Controllos versenyzőkkel kiegészült a magyar delegáció, hogy részt vegyen a jesolói Wako Kick-box Világbajnokságon.