Hírek

Remek szezont zárt nyár elején a Szombathelyi Sportiskola női röplabda szakosztálya

2022. augusztus 22., 18:59

A pihenőt követően valamennyi korosztály napi két edzéssel, edzőtáborral és strandröplabda versenyeken való részvétellel kezdte meg a közös munkát.

 

Remek szezont zárt nyár elején a Szombathelyi Sportiskola női röplabda szakosztálya

A nyári strandröplabda versenyek árnyékában megkezdte a felkészülést a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya. A vasi egyesület a legutóbbi szezonban remek eredményeket ért el a korosztályos erőpróbákon, az U17-es csapat megnyerte a másodosztályú országos bajnokságot. A megérdemelt pihenést követően már augusztus elején megkezdődött a felkészülés a gyerekek számára. Gersekaráton dolgoztak a csapatok, és napi két edzéssel hangoltak a közelgő szezon kezdetére. Ugyanakkor a szakmai stáb igyekezett színesíteni programot, így nem hagyták ki a játékosok a Bedőcs György valamint a Kovács Tibor Emléktornákat sem. A Magyar Röplabda Szövetség hamarosan elkészíti a csoportok beosztását, és kiderül, hogy a vasi egyesület mely csapatok ellen bizonyíthat az alapszakaszban.

Bedőcs Gergely - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
Még nem tűztünk ki a csapatok elé semmilyen célt, most alakulnak ki azért a játékoskeretek. Amit tudni kell, hogy az U17-U19-es csapatunk felkerült a Haladás VSE-be. S emellett párhuzamosan az U17/B csapatunk is ott fogja folytatni pályafutását. A legtöbbet az U15-ös A-csapatunktól várunk az első osztályban szerepel. Meglátjuk, hogy sikerül a felkészülés és akkor fogunk majd konkrét célkitűzéseket kitűzni.

Az előzetes nevezések alapján az már biztosnak tekinthető, hogy a 2022/2023-as idényben a Szombathelyi Sportiskola az U17-esek mezőnyében egy, az U15-ös és az U13-as korosztályban három-három együttest is indít a pontvadászatban.