Hírek

Rangos darts versenynek ad otthont Szombathely

2023. október 05., 12:07

Rangos darts versenynek ad otthont Szombathely, péntektől három napon keresztül repülnek a nyilak a Sugár úti sportcsarnokban, ahol nyílt páros open viadal mellett országos bajnoki fordulót és Magyar Kupa küzdelmeket is bonyolítanak.

Rangos darts versenynek ad otthont Szombathely

A darts egyik magyarországi fellegvárának számít a vasi vármegyeszékhely. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület az elmúlt években több egyéni és csapat sikert könyvelhetett el, mára pedig felnőtt és korosztályos válogatott tagjuk is van. Ezúttal a Magyar Darts Szövetséggel és a szombathelyi önkormányzattal összefogva három napos rendezvényt hoztak tető alá.

László Győző - alpolgármester

Én azt gondolom, hogy amivel elindultunk négy évvel ezelőtt az beigazolódott teljes mértékben. Most már Szombathely visszatérő és azt gondolom beágyazott programmá vált. Nagy sikerű a darts nemcsak Szombathelyen, hanem Magyarországon is. Egy dinamikusan fejlődő sportág és Szombathely is nagy népszerűségre tesz szert. Ehhez természetesen nem kevés munkával járulnak hozzá a helyi darts egyesület versenyzői és vezetői, akik az országos szövetségben is meghatározó szerepet töltenek be.

Amatőrök és profik is kipróbálhatják magukat. Pénteken a páros open erőfelmérőt, szombaton a magyar bajnokság utolsó előtti játéknapját rendezik, vasárnap pedig az egyéni Magyar Kupa küzdelmeket bonyolítják.

Balázs Gábor - elnök, Magyar Darts Szövetség

Igen, ez most már hagyomány, hogy így év vége felé itt Szombathelyen, ha nem zárófordulót, akkor záróforduló előtti fordulót rendezünk. Egy kicsit a létszámot befolyásolja, hogy idén már eldőlt a bajnokság címe mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél. Kovács Patrik és Ihász Veronika hozta a kötelezőt. De mellé azért a kupagyőzelem sokak számára nyitott még, illetve nyitott még ez a páros open, ami nemcsak a versenyzőknek, hanem a versenyt szerető amatőröknek és szabadidő-kártyásoknak is nyújt lehetőséget pénteken.

Csütörtök éjfélig még bárki nevezhet az amatőr párosok versenyére. A rendezvénysorozat péntek este startol, idén új helyszínen a Sugár úti sportcsarnokban szállnak majd a nyilak.