Hírek

Rangadót nyert a Viktória, így jókora előnnyel várja a rájátszást

2012. április 11., 08:41

3:1 arányú győzelmet aratott a Viktória-Trend Optika FC NB I-es női labdarúgócsapata az alapszakasz csúcsrangadóján a bajnoki címvédő MTK ellen. A szombathelyiek ennek köszönhetően hatpontos előnnyel kezdhetik meg a felsőházi rájátszást.

Rangadót nyert a Viktória, így jókora előnnyel várja a rájátszást

Hideg, szeles időben lépett pályára a Király Sportlétesítményben az NB I-es női labdarúgó bajnokság listavezetője, a Viktória, valamint a második helyen álló MTK. Az alapszakasz csúcsrangadója küzdelmes mezőnyjátékkal kezdődött, majd a 21. percben mondhatni váratlanul vezetést szerzett a vasi gárda: Sipos bal oldali szögletét Jakab továbbította a vendégek kapujába. A 33. percben egyenlítettek a fővárosiak: Zágort buktatta Szórádi a 16-oson belül, és a jogosan megítélt büntetőt Vágó magabiztosan lőtte a hálóba. Azonban nem  sokáig örülhettek a vendégek az 1:1-es döntetlennek, ugyanis egy óriási védelmi hibát kihasználva Rácz góljával a 37. percben ismét előnyre tett szert Iszak Gábor vezeteőedző csapata. Fordulás után is inkább a küzdelem dominált, az erős szél nagyon zavarta a csapatokat. A 73. percben aztán Rácz eldöntötte a három pont sorsát: szabadrúgásból csavart a jobb alsó sarok irányába, Szőcs pedig csak beljebb tudta segíteni a labdát. A végjátéban az MTK-nak már nem volt elég ereje a felzárkózáshoz, a Viktória tehát 3:1 arányú győzelemnek örülhetett.

Iszak Gábor vezetőedző, Viktória-Trend Optika FC
A győzelem megvan, a küzdelem megvolt. A játék mondjuk ebben az időben nem volt a legjobb, lehetett volna jobb is. Viszont tényleg kiküzdöttük ezt a győzelmet és ezzel hat pontos előnyt tudtunk az MTK előtt szerezni.

Újabb sikerének köszönhetően a Viktória magabiztosan nyerte a bajnokság alapszakaszát. A felsőházi rájátszásra a csapatok továbbviszik az eddigi eredményeiket, ami azt jelenti, hogy a szombathelyiek komoly előnnyel várhatják a folytatást.