MNB
MNB - 2

Hírek

Rákász Gergely "kék" lemeze

2010. október 12., 15:20
Újra Szombathelyen koncertezik Rákász Gergely. Új előadással, még látványosabb produkcióval várja a közönséget.
Rákász Gergely kék lemeze


Túllépni a megszokottságon. Ez az, amit zászlajára tűzött Rákász Gergely koncertorgonista. Látványban és hangzásban egyaránt a tökéletesre törekszik a fiatal művész, aki megjárta már a világ legjelentősebb koncerttermeit. Stílusa egyedi, ő az akitől minden előadáson lehet újat tanulni és akinek a koncertjei egy életreszóló élményt jelentenek a zeneszeretőknek és azoknak is, akik csak kóstolgajták Bach műveit. Ő a komolyzene egyik misszionáriusa, akinek megvan az az előnye, hogy fiatalos lendületével képes magával ragadni a hallgatóságot. Így nem csoda, ha Vas megyébe is mindig visszavárják.

Hosszú előkészítő munka után elkészült a legújabb: Koncert kékben című lemeze. A bemutató koncert a megyében is látható és hallható lesz.A korábbiaknál is látványosabb és érdekesebb az orgonakoncert.

Miközben az orgonát hallgatjuk és hozzá a magyarázatokat, így egyre többet megtudhatunk a zenéről, a korról, a hangzásról, a zeneszerzőről, óvatosan talán az élet lényegéhez is közel kerülhetünk. Ezért érdemes koncertre járni.