Hírek

Quadrille Európai Táncfesztivál

2011. május 20., 15:32
Városi és Qiuness-rekord is született ma a Fő téren. 780 szombathelyi középiskolás táncolta el Johann Strauss Denevértáncát. A látványos akció a Quadrille Európai Táncfesztivál keretében zajlott.
Quadrille Európai Táncfesztivál

Közel 800 középiskolás diák táncolt ma délben a Fő téren. Európa-szerte összesen 50 ezer fiatal tett ugyanígy ugyanebben az időben. Idén 50 város csatlakozott a Quadrille Európai Táncfesztiválhoz. A szombathelyi középiskolák a kezdetektől részesei az akciónak.


Grünwald Stefánia igazgató, AGORA
"Mindenképpen egy nagyon merész próbálkozásnak indult annak idején, de az elmúlt hét év bebizonyította, hogy jó volt a kezdeményezés, mert mind a diákok, a pedagógusok és remélhetőleg a közönség is élvezik."
 
Szombathely az egyedüli magyar városként csatlakozott a Qudrillhoz. Az ifjúság élvezte a felkészülést és a bemutatót is.


Major Bertalan
"Sok lány, nagyon jól érzem magam."

Szabó Veronika
"Nagyon jó a hangulat, nagyon sokat nevezünk."
 
Az sem unatkozott a táncos rendezvényen, aki a korábbi években is részese volt.


Száraz Vanessza
"A tánc teljesen ugyanaz volt, de jobb most sokkal, mert sokan vagyunk. Gondolkodtunk is, hogy elférünk.e, egy önálló kis rekordot is felálítunk."
 
A koreográfiát idén is Rimányi Judit tanította meg a diákoknak, instrukcióival a bemutató alatt is folyamatosan segítette a résztvevőket.


Rimányi Judit - táncpedagógus

"A felkészülés nagyon gyorsan és hatékonyan zajlott, mivel sok a visszatérő ember, aki segíteni tud a tanításban. Az egyik fele a társaságnak kedden, a másik szerdán tanulta meg. A Kanizsaiban órarend szerint is tánc óra volt, nekik ott tanítottam meg a táncot."
 
A Quadrille a Szlovéniai Táncegyesület kezdeményezésére indult 2005-ben. A Guiness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben alőadott szinkrontánc kategóriában.