Hírek

Puccini, Mozart, Webber, Carreras - Nagy nevek az Iseumi Szabadtéri Játékokon

2012. április 16., 17:40

A nyári programsorozatot az idén 50 éves  Savaria Szimfonikus Zenekar rendezi meg. Az előadásoknak a tavalyi Varázsfuvolához hasonlóan az Iseum ad helyet, ahol két operát és egy musical-t hallhat majd a közönség - világhírű énekesek és karmesterek fellépésére számíthatunk.

Puccini, Mozart, Webber, Carreras - Nagy nevek az Iseumi Szabadtéri Játékokon

A közönség és a szakma is elismeréssel fogadta a tavaly nyári Varázsfuvola előadásokat, ezért az idén már három bemutatóval várja a nézőket a zenekar. Az Iseumi Szabadtéri játékok keretében július 27. és augusztus 18. között operát és musicelt is hallhat majd a közönség az egyedülálló atmoszférájú szentélyben.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
A harmadik legnagyobb iseum a szombathelyi, csak Rómában és Szíriában van ennél nagyobb, egyik helyen sem használják azomban szabadtéri előadások helyszínéül.

Július végén Puccini Turandot-ja csendül majd fel - a két évvel ezelőtti debreceni előadást újítja fel erre az alkalomra Vidnyánszky Attila. Az operairodalom legnehezebb drámai szoprán címszerepét a világhírű Lukács Gyöngyi énekli majd külföldi partnerekkel.  Augusztus első felében Mozart Figaro házassága című operáját állítja színpadra Káel Csaba, a grófné szerepében Rost Andreát először hallhatjuk Szombathelyen. A szervezők a könnyedebb műfajok kedvelőire is gondoltak, ezért Webber népszerű művét, az Evitát is műsorra tűzték.  

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
Ugye musicel tudomásom szerint még nem csendült fel az Iseumban, ez is egy merész vállakozás, reméljük, hogy Koós Réka, Miller Zoltán, Egyházi Géza neve kellő vonzerőt jelentenek majd Gajdos József rendezése mellett természetesen.

Mérei Tamás azt ígéri, a modern technikának köszönhetően mindenhol ugyanazt a hangzást élvezheti majd a közönség, és a nézőtéret is kényelmesebbé alakítják. A régió kiemelt turisztikai rendezvénye mellett még egy különleges produkciót tervez a zenekar: ha a tárgyalások sikerrel járnak, augusztus 1-jén a világhírű katalán tenor, José Carreras ária- és dalestjét is élvezheti a közönség.
A programok összesen 144 millió forintba kerülnek, de a város nehéz anyagi helyzete miatt ezt kizárólag a jegybevételekből és szponzorok támogatásából fedezik. Az előadásokra május 1-jétől lehet jegyet váltani a zenekar jegyirodájában és az interneten.