Hírek

Programok a pünkösdi hétvégére

2010. május 21., 18:00
A hosszú hétvége talán jó időt is hoz magával. A Termálfürdő sajnos még nem nyit ki, és szombaton egy verseny miatt uszodába se mehetünk, de ezen kívül program lesz bőven. Nemcsak Szombathelyen érdemes lazítani, kis kimozdulásra is buzdítjuk olvasóinkat.
Programok a pünkösdi hétvégére

Kezdjük egy helyi zenekarral a programismertetőt. Pénteken, este 8 órától lép fel az OÁMK Dívány Estjén a Voler Mouche. A Mediawave Fesztiválon nemrég óriási koncertet adtak a Fő téren. Akik szeretik a zenekart, azok most sem fognak csalódni. A buli vendégzenekara a Bijou.

Gencsen, a hagyományos Pünkösdi Vigasságokat rendezik majd ezen a hétvégén. Idén ráadásul háromnapos lesz a rendezvény. Szombaton délután motoros felvonulással veszi kezdetét a mulatság, majd lesz hastáncbemutató és koncertek is. Vasárnap pedig a népzene és néptánc szerelmeseinek húzzák a talpalávalót a 14. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztiválon. Köretként pásztorkutya-bemutató, jurtaépítés színesíti a fesztivált. Hétfőn pedig az aranylábú férfiak a Pünkösdi Kupáért küzdenek majd kispályás labdarúgásban.
 
Akik a népi vonal után belekóstolnának a világzenébe is, azokat szombaton este 7 órától blues koncertre invitáljuk. A volt zsinagóga nemrég felújított udvarán a Blues Jam ad koncertet, a belépés díjtalan. 

A Reguly iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Zarkaházi Szily Kastélyben. Az iskola rajz-és kézműves szakkörének tanulói egész évben számos rajzot, kézműves munkát készítenek. Ezekből válogattak egy csokorravalót. A kiállítás két hétig látogatható.

Különlegességet kínál erre a  hétvégére az MMIK is. Első alkalommal rendezik meg a Savaria  Hastáncfesztivált. Szombaton este 8 órára várják a keleti táncműfaj rajongóit, de a ringó női csípőnek ellenállni nem tudó férfiaknak is ott a helyük.

Pünkösd lezárásaként, hétfőn este komolyzenei koncertet ajánlunk a figyelmükbe. A Capella Savaria Beethoven-műveket játszik majd a Bartók Teremben este fél 8-tól. Az előadás érdekessége, hogy korhű hangszereken szólaltja meg a nagy zeneszerző műveit, amely egyedülálló hangzást kölcsönöz az előadásnak.

Újra bátorítanánk olvasóinkat arra, hogy aki még tud érdekes hétvégi programokról, írják meg nekünk az oldalra, hogy mindenkihez eljussanak az információk!